Pokret za neutralnost: Zloupotrebljavaju maturante za promociju NATO-a

„O ovome mogu da govorim jer sam bio žrtva sa mojim odeljenjem u sličnoj promociji"
9 komentar(a)
NATO, Foto: Shutterstock
NATO, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.05.2014. 14:00h

Pokret za neutralnost optužio je Vladu i Nacionalnog kordinatora za NATO Nebojšu Kaluđerovića da zloupotrebljavaju maturante za promociju Alijanse.

Kako su saopštili iz Pokreta, Kaluđerović je u ponedeljak u Nikšiću “razgovarao“ sa učenicima završne godine Gimnazije „Stojan Cerović“ i sa učenicima ostalih nikšićkih srednjih škola.

„Taj takozvani razgovor iskoristio je da pošalje poruku koja kaže da mladi treba da podstiču dijalog o NATO-u i da je to njihova budućnost. Tužno je gledati kako zloupotrebljavaju tek punoljetne maturante za promociju NATO-a i za slanje patetičnih poruka“, kazao je član Upravnog odbora Pokreta za pitanja mladih Vuk Vujisić.

Prema njegovim riječima, većina maturanata nije politički zainteresovana da diskutuje o takvom pitanju, već su, kako je ocijenio, samo poslužili kao paravan promociji koja iskorištava državne resurse, državne medije, obrazovni sistem i ostale strukture toga sistema koje plaćaju građani.

„O ovome mogu da govorim jer sam bio žrtva sa mojim odeljenjem u sličnoj promociji koja se odigrala u Vazduhoplovstvu Crne Gore gdje su piloti predavali učenicima o NATO reformama i odatle poslali poruku“, kazao je Vujisić.

On je naveo da su maturanti bili zainteresovani da vide par aviona i helihoptera, a NATO propagandu, kako je kazao, nisu baš pomno pratili niti su znali zbog čega su tu.

„Korišćenje državnih resursa kako bi izmanipulisali narod, kao i tek punoljetne građane koji su najpodložni manipulacijama nije ništa drugo nego obesmišljavanje pojma demokratije“, ocijenio je Vujisić.

Bonus video: