DSS: Procesuirati Konjevića zbog zloupotrebe položaja

Konjević je, kako je ocijenjeno iz DSS-a, plaćen novcem građana da hapsi kriminalce koji trguju drogom, a ne da na mjestu na kojem se spaljuje droga drži političke govore
79 pregleda 33 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.05.2014. 13:47h

Demokratska srpska stranka (DSS) pozvala je nadležne organe da odmah procesuiraju ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića zbog, kako su naveli, zloupotrebe službenog položaja.

Konjević je, kako je ocijenjeno iz DSS-a, plaćen novcem građana da hapsi kriminalce koji trguju drogom, a ne da, kako su rekli, na mjestu na kojem se spaljuje droga drži političke govore.

Konjević, potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP), kazao je u ponedjeljak da je odlazeći gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša politički korumpirao Narodnu stranku i DSS, koje su ga podržavale tri godine u Podgorici.

"Ovo je, par ekselans, primjer zloupotrebe vlast – zajedničke vlasti SDP i Demokratske partije socijalista koja nam svima uništava budućnost kao što je droga uništila budućnost mnogim mladim ljudima u Crnoj Gori", kaže se u reagovanju DSS-a.

Svi članovi Predsjedništva DSS-a, koji je, dodaje se, zasjedao u proširenom sastavu, sa zadovoljstvom će objasniti nadležnim državnim organima, a posebno građanima Crne Gore kada su, kako i vođeni kakvim motivima donijeli odluku o izbacivanju SDP-a iz vlasti u glavnom gradu.

"Da nije ništa drugo, nego nacistička izjava Konjevića "učite srpski jezik kod kuće", bilo bi dovoljno da ovim šovinistima iz SDP-a vidimo leđa", poručeno je iz DSS-a.

Kako se navodi, da Konjević nije na položaju ministra policije u Vladi Mila Đukanovića, ostavili bi ga da bude zvijezda avangardne crnogorske rok scene i njihovih satiričnih poruka.

"Ovako, DSS izjavu ministra u Vladi Đukanovića da nadležni državni organi treba da reaguju zbog političke odluke, doživljava kao klasičan politički pritisak na autentičnu stranku srpskog naroda u Crnoj Gori što nas i ne čudi kada su u pitanju nacionalsocijalisti iz SDP-a", kaže se u saopštenju.

DSS, kako su rekli, neće komentarisati tadašnju odluku dijela opozicionih stranaka.

"Imajući u vidu da je predizborna kampanja, nadajući se da će građani Podgorice, imajući u vidu sve činjenice, na izborima srušiti DPS-SDP vlast, ali i da neće dozvoliti mrziteljima svega srpskog, bolje reći "hejterima" iz SDP-a da budu, ne samo dio vlasti, već uopšte i dio podgoričkog parlamenta", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: