Jasavić: "Evropsko lice Podgorice" garant srećne budućnosti žena

"Vjerujte u nas, poklonite nam povjerenje i nećete biti iznevjereni, jer žene teško mogu iznevjeriti one koji im poklone povjerenje", poručila je Jasavić.
65 pregleda 7 komentar(a)
Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.05.2014. 12:12h

Koalicija Evropsko lice Podgorice pozvala je građanke da podrže tu listu na izborima 25. maja, navodeći da su oni garant da će žene više odlučivati u svim važnim pitanjima koja ih se tiču.

Kandidatkinja na odborničkoj listi Koalicije Evropsko lice Podgorice, Azra Jasavić, kazala je da je nedopustivo da u lokalnoj upravi ima malo žena na mjestima odlučivanja.

"Ova Koalicija će definitivno to stanje promijeniti. Ne zato što žene treba da budu pitanje kvota, već zato što u ovoj Koaliciji, kao i u našem gradu, stanuju, žive žene izuzetnih sposobnosti i vrijednosti", rekla je Jasavić.

Prema njenim riječima, žene su spremne da donose odluke o svakom važnom političkom pitanju i da utiču na kreiranje društvenog, ekonomskog i političkog miljea.

Jasavić je pozvala građanke Podgorice da podrže listu, navodeći da je Koalicija Evropsko lice Podgorice garant da će žene na pravi način učesstvovati o svim važnim pitanjima koje ih se tiču.

"Mi smo garant promjena, mi smo garant vaše srećne budućnosti. Vjerujte u nas, poklonite nam povjerenje i nećete biti iznevjereni, jer žene teško mogu iznevjeriti one koji im poklone povjerenje", poručila je Jasavić.

"Ne postoji žensko pitanje. Postoji samo pitanje demokratije. U jednom demokratskom društvu nema ženskih pitanja, pitanja manjina ili bilo kakvih drugih pitanja, zato što postoje sistemi", navela je Ivanović.

Kandidatkinja na odborničkoj listi Koalicije Evropsko lice Podgorice, Tamara Bajić, kazala je da je jedina prava demokratija ona u kojoj su muškarci i žene podjednako zastupljeni, navodeći da žene nisu i ne bi trebale biti manjinska grupa.

"Samo žene mogu zastupati svoje specifične interese i potrebe, i ako tražimo kompetentnu osobu za određenu oblast, mnogo je lakše pronaći unutar sto odsto potencijala. Iz tog razloga me raduje činjenica da ova Koalicija to jasno prepoznaje", rekla je Bajić.

Kandidatkinja na odborničkoj listi Koalicije Evropsko lice Podgorice, Ankica Ivanović, kazala je da se vrlo često od pravih političara može čuti o ženskom pitanju.

"Ne postoji žensko pitanje. Postoji samo pitanje demokratije. U jednom demokratskom društvu nema ženskih pitanja, pitanja manjina ili bilo kakvih drugih pitanja, zato što postoje sistemi", navela je Ivanović.

Nosilac liste Evropsko lice Podgorice Dragan Bogojević kazao je da je ta koalicija očigledan primjer otmenog i neodoljivog šarma građanki Podgorice.

"Sasvim smo sigurni da sa takvom podrškom ovakovog ženskoga šarma pobjeda naše Koalicije je sasvim izvjesna. Podgorica će nastaviti da plijeni i zrači autentičnom ljepotom majki Podgorice, djevojaka Podgorice, jednom riječju Evropskog lica žena Podgorice", poručio je Bogojević.

Bonus video: