LP Bar: Još 300 potpisa za majke sa troje i više djece

LP će predložiti i da se tek vjenčani parovi oslobode osnovnih poreza i plaćanja komunalija na zemljište za izgradnju porodičnog doma
8 komentar(a)
grad Bar, Foto: Upravapolicije.com
grad Bar, Foto: Upravapolicije.com
Ažurirano: 13.05.2014. 10:54h

Mladi Liberalne partije u Baru juče su prikupili preko 300 potpisa za peticiju kojom traže da se nacionalne penzije dodijele majkama sa troje i više djece i najmanje 15 godina radnog staža. Iz te partije podsjećaju da je na nivou Crne Gore broj potpisa preko 4.000.

"Liberali su u Skupštini Crne Gore već pokrenuli ovu ideju u formi predloga, koji, nažalost nije podržan od ostalih poslanika", saopšteno je iz te partije.

Jučerašnja akcija u baru je druga koja je organizovana u tom gradu i dio je socijalnog programa prema kojem su se Barski Liberali obavezali na, kako navode, borbu za afirmaciju i jednakost svakog građanina bez obzira na partijski i socijalni status, socijalnu pravdu i pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva, uaštitu samohranih majki i pospješivanje nataliteta.

U narednom periodu, liberali će, kako je saopšteno iz LP, građane detaljno upoznati sa svim segmentima ovog programa.

Iz LP je saopšteno da će ta partija inicirati i predlog da svakom mladom vjenčanom paru Opština obezbijedi oslobađanje osnovnih poreza i plaćanja komunalija na zemljište za izgradnju porodičnog doma.

"To bi značajno ohrabrilo mlade ljude da započnu samostalan život i rad sa svojom porodicom, a Opštini pomoglo da urednije prati i realizuje DUP-ove", navode iz LP.

Peticiju za nacionalne penzije za majke, zainteresovani građani mogu potpisati svakog radnog dana od 9 do 15 sati u kancelarijama LP Bar.

Bonus video: