Rađenović: Neću podnijeti ostavku

SO Budva danas nije izglasala predlog opozicije o skraćenju mandata aktuelnom odborničkom sazivu, odnosno raspisivanju novih lokalnih izbora
0 komentar(a)
Lazar Rađenović, Foto: Luka Zeković
Lazar Rađenović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.05.2014. 10:30h

Predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović u javnom obraćanju kazao je da će nastaviti da radi svoj posao i da neće podnositi ostavku.

"Nakon svih, skoro dvomjesečnih dešavanja koja su za nama, imam potrebu i obavezu da vam se obratim. Kao lojalan građanin ove države, koji se borio za njenu nezavinost, ističem potpuno povjerenje u njene institucije i pravosudni sistem. Bez namjere da ulazim u pravni aspekt o kojem će se raspravljati na sudu, želim da naglasim da sam u pokrenutom pravnom postupku ispoštovao sve zakonske procedure i mjere sa dubokim osjećajem pune nevinosti na koju ukazujem od samog početka", rekao je Rađenović.

On je napomenuo da će svoju nevinost odbraniti i dokazati u vremenu koje slijedi.

"Uvjeren sam da istina uvijek pronađe svoj put uprkos trnju i preprekama. Ubijeđen sam da će se to potvrditi i u zakonskim postupcima. U periodu koji je pred nama neću komentarisati bilo šta vezano za svoj pravosudni slučaj. Time će se baviti nadležne institucije", kazao je Rađenović.

Rađenović, nekadašnji menadžer Budve Aleksandar Tičić i nekadašnja direktorica Prve banke Jelica Petričević, terete se da su učestvovali u nezakonitoj prodaji 27.000 kvadrata državne zemlje na brdu Košljun, iznad Budve.

Ništa od lokalnih izbora

Skupština opštine Budva na današnjoj sjednici nije izglasala predlog opozicije o skraćenju mandata aktuelnom odborničkom sazivu, odnosno raspisivanju novih lokalnih izbora.

Protiv skraćenja bilo je 17 odbornika iz Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije i Liberalne partije. Dva nezavisna odbornika bila su uzdržana, dok su odbornici Demokratskog fronta, Pozitivne Crne Gore i Socijalističke narodne partije bili za skraćenje mandata.

Rađenović nije prisustvovao sjednici SO.

Bonus video: