Bar: Liberali prikupljaju potpise za peticiju za majke sa troje i više djece

Barski Liberali pozivaju sve građane i građanke da se pridruže akciji na trgu i kako ističu daju svoj doprinos izgradnji društva jednakih šasi
106 pregleda 28 komentar(a)
grad Bar, Foto: Anto Baković
grad Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 11.05.2014. 20:05h

Mladi Barski liberali će u ponedjeljak u 17:30 sati na trgu ispred Robne kuće u Baru, prikupljati potpise za peticiju za majke sa troje i više djece i najmanje 15 godina radnog staža.

"Ova akcija dio je socijalnog programa Liberalne partije i Barskih liberala koji za cilj ima afirmaciju humanog društva jednakih šansi i slobodnog pojedinca koji mora imati osnovne uslove za dostojanstven život i rad i zasnivanje porodice. Posebna važnost ovog programa jeste borba protiv rapidnog pada nataliteta u Crnoj Gori i Baru koji sve više postaje grad starih ljudi", saopšteno je iz Liberalne partije.

Iz ove partije kažu da teška ekonomska situacija teško pogađa posebno samohrane majke.

"Aktuelna ekonomska situacija koja primorava građanina-ku da se bori za osnovnu životnu egzistenciju ne dozvoljava zdrave uslove za zasnivanje porodice. Takva situacija još teže utiče, posebno na samohrane majke koje su prnuđene da žrtvuju svoju profesionalnu karijeru i nijesu u stanju da obezbijede uslove za svoju djecu. Takva akcija koju je pokrenuo i podržao i Savez sindikata i za koju je do sada prikupljeno preko 4.000 potpisa, temelj je svakog zdravog društva i izgradnje društvene kohezije koja ublažava, sada ekstremne, razlike između različitih socijalnih slojeva društva", kaže se u saopštenju Liberalne partije.

Barski Liberali pozivaju sve građane i građanke da se pridruže akciji na trgu i kako ističu daju svoj doprinos izgradnji društva jednakih šasi.

Bonus video: