Za elektronske sjednice 100.000 eura

Inače, Ministarstvo je dio tenderske dokumentacije koji se odnosi na tehničke specifikacije, iz razloga njene bezbjedonosne osjetljivosti, označio stepenom tajnosti “interno”
73 pregleda 0 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Vlada Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.08.2018. 20:19h

Ministarstvo javne uprave potpisalo je ugovor za usluge elektronskih sjednica Vlade (ESV) vrijedan 100.000 eura.

Ugovor je dobila kompanija “Čikom”, saopšteno je na Portalu javnih nabavki.

U tenderskoj dokumentaciji stoji da je ona zadužena, između ostalog, za održavanja softverskog rješenja portala elektronskih sjednica Vlade, funkcionalnu podršku i operativnu pomoć u radu portala ESV, nadogradnju i dodatni razvoj softverskog rješenja i tehničko održavanje za period od godinu dana.

Inače, Ministarstvo je dio tenderske dokumentacije koji se odnosi na tehničke specifikacije, iz razloga njene bezbjedonosne osjetljivosti, označio stepenom tajnosti “interno”.

Ugovorom se kompanija i njeno osoblje obavezuje da u toku njegovog važenja, kao i u roku od dvije godine po njegovom isteku, ne iznose bilo kakve službene ili povjerljive informacije u vezi sa samim ugovorom, poslovima i aktivnostima Vlade bez prethodne pisane saglasnosti.

“Čikom”, između ostaloga, ima među obavezama i odgovaranje na dostavljena pitanja i zahtjeve za konsultacije. “Pitanja dostavljaju ovlašćeni službenici pojedinih institucija Vlade Crne Gore ili službenici odjeljenja za IS u pisanoj formi, putem elektonske pošte, faksa ili pošte,” stoji u tenderskoj dokumentaciji.

Bonus video: