Bogojević: Optužbe za destabilizaciju države besmislene

On je danas predstavio projekat izgradnje Druge podgoričke gimnazije koji je jedan prioriteta iz izbornog programa koalicije
131 pregleda 31 komentar(a)
Dragan Bogojević, Foto: Savo Prelević
Dragan Bogojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.05.2014. 12:50h

Optužbe koje koaliciju Evropsko lice Podgorice suprotstavljaju Crnoj Gori i njenim interesima, politički su besmislene, kazao je nosilac liste te koalicije, Dragan Bogojević.

On je, odgovarajući na optužbe premijera da koalicija Evropsko lice Podgorice može destabilizvati Crnu Goru, kazao da on predvodi koaliciju koju čine dvije stranke kojima je privrženost crnogorskoj državi i tekovinama 21 . maja svetinja.

“Zato je svaka optužba koja nas suprotstavlja Crnoj Gori i njenim interesima politički besmislena”, rekao je Bogojević na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, još je besmislenije kada posvećenost državi testiraju “oni koji su u glavnom gradu više godina u koaliciji sa Narodnom i Demokratskom srpskom strankom, koje se zalažu za reviziju 21. maja i poništenje nezavisnosti Crne Gore”.

“ Kao što vidite do sada posvećeni smo pozitivnoj kampanji. I zato nijesam toliko pogođen ovakvim optužbama koliko sam zabrinut recimo zbog toga što su građani Podgorice iz svog džepa plaćali oko 200 miliona eura zbog pogrešnih odluka DPS-a oko KAP-a. Mislim da i građane na ovim izborima to mnogo više interesuje”, poručio je Bogojević.

On je danas predstavio projekat izgradnje Druge podgoričke gimnazije koji je jedan prioriteta iz izbornog programa koalicije.

Bogojević je istakao da je svaka ozbiljna i brižna država u obavezi da posebno njeguje sudstvo, zdravstvo i obrazovanje.

“Ove tri oblasti predstavljaju temelj za razvoj pravičnijeg, zdravijeg i humanijeg društva”, smatra on.

Bogojević je podsjetio da je zgrada Gimnazije Slobodan Škerović, napravljena 1907. godine i da je iznjedrila čitavu plejadu maturanata od kojih su mnogi kasnije postali nosioci razvoja Glavnog grada.

On je dodao da je suvišno reći koliko se Podgorica promijenila i napredovala u tih 100 godina.

“Ali ono što nije pratilo takav razvoj svakako je potreba za izgradnjom Druge podgoričke gimnazije. U prethodnih dvadesetak godina broj gimnazijalaca stalno raste a Gimanziju Slobodan Škerović danas pohadja oko 1.700 učenika. Preduslovi za kvalitetno obrazovanje pored stručnog i zadovoljnog nastavnog kadra su i materijalni obrazovni resursi”, ukazao je Bogojević.

U odjeljenjima koja broje više od 40 učenika, dodao je, nije realno očekivati kvalitetna obrazovna postignuća.

Bogojević je kazao da Podgorica “prosto vapi” u zadnjih 20 godina za izgradnjom nove zgrade podgoričke gimnazije, jer bi se na taj način rasteretila postojeća i stekli uslovi za odvijanje savremene nastave.

On je pitao zašto Podgorica u periodu kada je budzet grada bio oko 100 miliona eura, a danas je gotovo duplo manji, nije izdvojila sredstva za izgradnju Druge podgoricke gimnazije.

“Koalicija Evropsko lice Podgorice zalagaće se da se u budžetu Glavnog grada izdvoji fond od oko milion EUR za podršku obrazovnih institucija. Ovo zato jer Podgorici trebaju i novi vrtići i nove osnovne škole ali i adaptacija, renoviranje i redovno održavanje postojećih”, poručio je Bogojević.

Prema njegovim riječima, podgorički đaci zaslužuju da imaju najbolje uslove za nastavu i učenje.

“Rad u jednoj smjeni, oslobađanje prostora za vannastavne aktivnosti i produženi boravak u vrtićima gdje god je to potrebno. Zato će jedno od ključnih prioriteta nove vlasti u Podgorici biti izgradnja Druge podgoričke gimnazije čija će lokacija biti u dijelu grada koji se najdinamičnije razvija”, zaključio je Bogojević.

Bonus video: