Odbornici SNP u SO Herceg Novi: Gojković da podnese ostavku na sve fukcije

Četvoro odbornika tvrdi da Gojković nije kandidat širokog političkog formata i da je je to i mišljenje velikog broja članova i simpatizera SNP-a u Herceg Novom
153 pregleda 9 komentar(a)
Obrad Gojković, Foto: Slavica Kosić
Obrad Gojković, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 09.05.2014. 17:33h

Odbornici Socijalističke narodne partije u Herceg Novom Zorica Gavrilović, Predrag Anđelić, Vladimir Mračević i Bogdan Kočetanović traže od Obrada Gojkovića kandidata za predsjednika opštine da podnese ostavku na sve funkcije u partiji, "i time omogući oporavak partije na normalnom građanskom i demokratskom putu".

Oni nisu podržali kandidaturu Gojkovića, koji je predsjednik OO SNP Herceg Novi, uprkos preporuke Glavnog odbora partije.

Tvrde da njegova autokratska politika stvara lošu sliku o SNP-u i da se može negativno odraziti na rezultate predstojećih lokalnih izbora u Crnoj Gori.

Gavrilović , Anđelić, Mračević i Kočetanović u saopštenju dostavljenom medijima ističu da politički nastup Gojkovića za izbor predsjednika opštine Herceg Novi, "nije toliko senzacionalan, koliko je bio neozbiljan i nepromišljen po svojoj formi, političkoj agresiji i ponašanju".

Ističu i da je riječ o "nekontrolisanoj ambiciji, opsesijom vlašću i umišljenoj veličini koja je jača od spoznaje ličnog kapaciteta, obrazovanja i drugih normi".

"Oni koji danas nude reforme, upravo su osporavali svaki pokušaj reformi i rekonstrukcije lokalne vlasti, i nametali neadekvatna kadrovska rješenja", navodi se u saopštenju.

Četvoro odbornika tvrdi da Obrad Gojković nije kandidat širokog političkog formata i da je je to i mišljenje velikog broja članova i simpatizera SNP-a u Herceg Novom.

Navode i da ih "ne iznenađuju nastupi pojedinih koalicionih partnera koji svojim neprimjerenim izjavama o odbornicima SNP-a očigledno narušavaju koaliciono jedinstvo".

Gavrilović , Anđelić, Mračević i Kočetanović tvrde da su svojim nastupom htjeli pokazati nedvosmislenu podršku SNP-u u očuvanju lokalne vlasti.

Dejan Mandić doskorašnji predsjednik opštine Herceg Novi tvrdi da je kandidat SNP za gradonačelnika poslednje tri godine sav svoj rad, odnosno nerad u partiji podredio neutemeljenoj želji da bude predsjednik Opštine.

Mandić u saopštenju poručuje da "neka svak sebi, shodno svojim ljudskim, profesionalnim i radnim kapacitetima obezbjeđuje ugled i status u društvu“, i ističe da u tome Gojkoviću ne može pomoći.

Mandić odbacuje optužbe da je imao ambiciju da ponovo bude predsjednik opštine.

"Da sam radio ispravno, potvrda je i preko 9.000 glasova s kojim sam dobio i drugi petogodišnji mandat, što je značajno više od ukupnog broja glasova koalicije koju sam predstavljao. Iz tog razloga nisam htio da krnjim svoj stečeni politički kapital i rezultate svog rada da bi se kandidovao u ovakvom političkom ambijentu“.

Podsjećamo da je već dva puta odložena sjednica lokalnog parlamenta na kojoj je trebalo da bude izabran predsjednik opštine.

Kandidat SNP Obrad Gojković nije uspio da dobije podršku svih odbornika svoje partije, što znači da njegov izbor ne bi prošao.

U SO Herceg Novi je 35 odbornika: 18 je iz vladajuće koalicije (SNP, PzP, NOVA I NS) i 16 odbornika opozicije (DPS, SDP) i jedan odbornik Novske liste.

Bonus video: