Nesterenko o sankcijama: Ne možete Rusiji naškoditi

Nesterenko je kazao da kada bi pitali ljude iz Vlade, “koje su im namjere sa uvođenjem sankcija, niko ne bi znao da odgovori na to”
54 pregleda 19 komentar(a)
Andrej Nesterenko, Foto: Luka Zeković
Andrej Nesterenko, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.05.2014. 06:57h

Crna Gora ne može nanijeti štetu Rusiji zato što se priključila sankcijama EU i ja tu politiku doživljavam kao slabost, kazao je juče u Herceg Novom ambasador Rusije u Crnoj Gori Andrej Nesterenko koji smatra da “nije u redu” to što je uradila Crna Gora. On je juče u Herceg Novom prisustvovao svečanost povodom Dana pobjede nad fašizmom u organizaciji Ruskog kulturnog centra.

Nesterenko je kazao da se iz kontakata sa ljudima u Crnoj Gori uvjerava da ni oni ne odobravaju takvu politiku vrha vlasti: “Sankcije nemaju osnovu i oni ne razumiju zašto je Crna Gora uvela sankcije”.

Nesterenko je kazao da kada bi pitali ljude iz Vlade, “koje su im namjere sa uvođenjem sankcija, niko ne bi znao da odgovori na to”.

Uz opasku da “nije uobičajeno da komentarišemo kolege koji su na dužnosti u drugim državama”, Nesterenko je kazao da ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin “ni na koji način nije želio da uvrijedi Crnogorce”.

Čepurin je, prije četiri i po mjeseca, na pitanje može li se zaustaviti priključenje Crne Gore NATO-u kazao da „u politici, kao i svuda, postoje majmuni”. “To je kao moda. Najprije to neko radi svjesno, a onda se pojavi mnogo njih koji trče za tim nekim nadajući se banana”, kazao je tada Čepurin.

Nesterenko je kazao da je sa Čepurinom razgovarao nakon te izjave.

On je objasnio da su Čepurinove riječi loše prevedene, loše interperetirane.

”Ovdje to mnogi ne shvataju, ali vas uvjeravam da Čepurin nije htio da naljuti Crnogorce”, kazao je Nesterenko.

Bonus video: