DPS: DF evropski samo na riječima

Prema njihovim riječima, svoje prijatelje Crna Gora će čuvati i u EU, Rusiji, Americi, Kini i svuda u svijetu
27 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.05.2014. 17:36h

Demokratska partija socijalista (DPS) iskreno se zalaže za evropske vrijednosti, saopštili su iz te stranke, navodeći da se po tome razlikuju od Demokratskog fronta (DF).

Lider DF-a Miodrag Lekić optužio je aktuelni vlast da je izmislila da su sankcije Rusiji bile pod pritiskom Evropske unije (EU).

„Razlika između nas i DF-a, na čijem je čelu bivši ambasador, je u tome što smo mi iskreno za evropske vrijednosti, a oni ih verbalno koriste da bi pokušali da civilizuju svoje strasti protiv Crne Gore“, kaže se u reagovanju DPS-a.

Iz te partije tvrde da Crna Gora nije uvela sankcije Rusiji, niti bilo kojoj zemlji, nego je slijedila principe EU što je, kako su naveli, obaveza svake odgovne državne politike koja pretenduje da postane dio Unije.

„Tu se razlikujemo od DF-a, koji je evropski samo na riječima, a na svakom konkretnom potezu je antievropski“, naveli su iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, svoje prijatelje Crna Gora će čuvati i u EU, Rusiji, Americi, Kini i svuda u svijetu.

„Duboko smo uvjereni da su evropske obaveze svih kandidata za članstvo u EU, bez obzira na različita politička tumačenja, svima dobro poznate, i u Crnoj Gori, i u svim strukturama Unije“, kaže se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: