Pozitivna CG: DPS opstruira formiranje radnog tijela

Perić je rekao da će se Pozitivna zalagati da u radnom tijelu za praćenje primjene izbornog zakonodavstva budu zastupljeni predstavnici nevladinih organizacija
3 komentar(a)
Srđan Perić, Foto: Pozitivna Crna Gora
Srđan Perić, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 08.05.2014. 14:58h

Pozitivna Crna Gora podržaće formiranje posebnog radnog tijela za praćenje primjene izbornog zakonodavstva, rekao je politički direktor te stranke Srđan Perić, navodeći da to opstruira Demokratska partija socijalsita (DPS).

"Pozitivna će podržati formiranje skupštinskog tijela koje bi pratilo izbore. Elementarno je korektno da ispoštujemo dogovor koji smo imali prije godinu, kada je imenovana Radna grupa za izgradnju povjerenja u izborni proces i kada smo se obavezali da formiramo radnu grupu za praćenje samog izbornog procesa”, kazao je Perić agenciji Mina.

Prema njegovim riječima, očigledno je da DPS pored opstrukcija u sprovođenju Zakona o finansiranju političkih partija, gdje sprječava isplate građana koje ni po kom osnovu ne mogu biti sporne, “sada vrši tihu opstrukciju i kada je u pitanju formiranje ovog tijela, koje je sa suštinskog stanovišta apsolutno nesporno”.

“Sasvim je logično da kontrolišete primjenu zakonskih rješenja iz oblasti izbornog zakonodavstva i nema opravdanja za odlaganje te odluke, a još manje da nemate stav po tom pitanju ili da glumite neinformisanost”, dodao je Perić.

Kada je riječ o sastavu tog radnog tijela, on je naveo da će se Pozitivna zalagati da u njemu budu zastupljeni predstavnici nevladinih organizacija.

"Jer su oni, bez pretjerivanja, dali dragocjen doprinos u procesu koji je prethodio usvajanju zakonskih rješenja iz oblasti izbornog zakonodavstva. Siguran sam da bi oni i sada mogli dati značajnu podršku i doprinos u praćenju primjene usvojenih rješenja”, kazao je Perić.

Bonus video: