Tivat će umjesto tri imati dva potpredsjednika Opštine: Maslovar i Janović ostaju na funkcijama

Njih dvojica bili su potpredsjednici Opštine do početka jula kada je konstatovana ostavka dotadašnje gradonačelnice dr Snežane Matijević (Demokratska partija socijalista), pa je, kako je istaknuto, Maslovaru i Janoviću morao po sili zakona prestati mandat jer je prestao mandat i onome ko ih je predložio
315 pregleda 4 komentar(a)
Dejan Maslovar, Foto: Siniša Luković
Dejan Maslovar, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 24.08.2018. 15:58h

Umjesto dosadašnja tri, Tivat će ubuduće će imati dva potpredsjednika Opštine - Dejana Maslovara (Socijaldemokrate) i Iliju Janovića (Hrvatska građanska inicijativa).

Njih dvojica bili su potpredsjednici Opštine do početka jula kada je konstatovana ostavka dotadašnje gradonačelnice dr Snežane Matijević (Demokratska partija socijalista), pa je, kako je istaknuto, Maslovaru i Janoviću morao po sili zakona prestati mandat jer je prestao mandat i onome ko ih je predložio.

Inače, ta zakonska odredba tada nije primijenjena i na trećeg potpredsjendika Opštine kojeg je takođe predložila Matijevićeva - Sinišu Kusovca (DPS), kojem je, naprotiv, povjereno da grad vodi kao v.d. predsjednik Opštine. Kusovac je u međuvremenu devetog avgusta izabran za novog gradonačelnika u punom mandatu, a sada se u skladu sa koalicionim sporazumom DPS- SD- HGI, i kadrovi dvije manje stranke vraćaju u potpredsjedničke fotelje.

Kusovac je već u srijedu 22. avgusta dobio rješenje o imenovanju Maslovara i Janovića za potpredsjednike Opštine, ali na to formalno treba da daju saglasnost i odbornici na predstojećoj sjednici lokalnog parlamenta koja je zakazana za 29. avgust.

Matijević je podnijela neopozivu ostavku drugog jula, a desetak dana kasnije ona je konstatovana na sjednici SO Tivat.

Bonus video: