Đukanović: Ministarstvo finansija netransparentno troši novac

DF, kako je poručio, želi da stane na kraj raznim malverzacijama u režiji Vlade Crne Gore, koje se, naveo je, naročito intenziviraju u susret izborima
0 komentar(a)
Milutin Đukanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milutin Đukanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.05.2014. 14:08h

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Milutin Đukanović zatražio je od Ministarstva finansija kopije Knjige trezora za prva četiri mjeseca ove godine, zbog sumnje da unutar tog sistema postoje kanali kojima se finansira izborna kampanja Demokratske partije socijalista (DPS).

Đukanović je zatražio i kopije svih naloga za potrošnju budžetskih sredstava koje je Državni trezor donio u prva četiri mjeseca ove godine, kao i kopije analitičke kartice trezora za stalnu i tekuću budžetsku rezervu za te mjesece.

DF, kako je poručio, želi da stane na kraj raznim malverzacijama u režiji Vlade Crne Gore, koje se, naveo je, naročito intenziviraju u susret izborima.

"Postalo je očigedno da Ministarstvo finansija netransparentno troši sredstva, a osnovano sumnjamo da unutar ovoga sistema postoje kanali kojima se finansira izborna kampanja DPS-a”, naveo je Đukanović.

To je, kako je rekao, samo jedan od mehanizama kojima će “izvesti na čistac one koji novac građana Crne Gore koriste za zloupotrebe, kupovinu glasova, i razne druge mahinacije po kojima se prepoznaje DPS”.

Bonus video: