Udarni termin RTCG za apologetu DPS-a

Na sajtu nema dokaza o konkursu za koprodukciju, RTCG objavio da je dolazak Šukovića rezultat dogovora sa menadžmentom
603 pregleda 55 komentar(a)
RTCG, Foto: Luka Zeković
RTCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.08.2018. 06:30h

Televiziji Crne Gore treba dobar intervju i zato će emisija "Živa istina" Darka Šukovića novu sezonu otvoriti u toj medijskoj kući, u udarnom terminu. Tako je objašnjeno “Vijestima” u menadžmentu na pitanje gdje je interes javnosti za njeno emitovanje na Javnom servisu.

Intervjui, za koje dio javnosti vjeruje da su uglavnom koncipirani tako da veličaju DPS i posebno njegovog lidera, do sada su bili u šemi Prve TV.

Šukovićeva autorska emisija je morala biti izabrana na konkursu, za koji ne postoji javni dokaz da li je sproveden. Na sajtu RTCG-a, u rubrici “konkursi”, imaju samo četiri objavljena poziva od 3. avgusta. I to za kviz, serijski program, seriju za mlade i kratke igrane forme.

U menaždmentu RTCG međutim tvrde da je konkurs za koprodukciju bio raspisan i da se utanačuju detalji ugovora, koji će pravno biti riješeni naredne sedmice. Navodno je za koprodukciju, objašnjeno je “Vijestima” u menadžmentu, opredijeljeno 50.000 eura.

Portal RTCG je, međutim, objavio da će​ “politički talk show od septembra biti emitovan na Nacionalnom javnom servisu i da je to je rezultat razgovora autora i menadžmenta RTCG”.

"Emitovanjem ovakve jedne, kultne emsije, najviše će dobiti gledaoci - građani Javnog servisa, a to je naš osnovni cilj, poboljšanje programskih sadržaja”, kazao je vršilac dužnosti generalnog direktora RTCG Božidar Šundić za Portal RTCG.

Emisija će biti emitovana svakog petka na Prvom i Satelitskom programu u “prime time-u”, prenosi taj portal.

Prema "Telekomovom" i "AGB Nielsen" istraživanju gledanosti televizija koje emituju program u Crnoj Gori, "Živa istina" je u prošloj sezoni na Prvoj, odnosno od septembra 2017. do jula 2018., imala nizak procenat glednosti - rejting je bio 2,3 odsto.

U pretprošloj sezoni, odnosno od januara do jula 2017, rejting je bio nešto viši - odnosno 9,4 odsto.

Šuković je od 1998.-2001. bio zamjenik glavnog urednika Televizije Crne Gore.

Bonus video: