Barski Liberali: Imamo viziju Bara kao mediteranske oaze

"Prvi korak ka oporavku razorene privrede i ekonomije je potpuna reforma lokalne uprave i svih njenih kadrova", smatra Borančić
83 pregleda 16 komentar(a)
Amar Borančić, Foto: Privatna arhiva
Amar Borančić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 03.05.2014. 15:47h

Barski liberali imaju viziju Bara kao slobodne, prirodne, mediteranske oaze i moderne, prosperitetne luke. Vjeruju da postoje realni uslovi za valorazaciju takvih ideja, uz dobro koordinisanje poslovanja, kvalitetne kadrove i pošteno upravljanje finansijama i projektima Opštine i Luke Bar, navodi se u saopštenju ove partije.

Kako je kazao kandidat za odbornika liste "Barskih Liberala“ i predsjednik Mladih liberala Crne Gore Ammar Borančić, loše rukovođenje grada dovelo je Bar do ivice bankrota i blokade budžeta.

"Takvo stanje nepojmljivo je za najveću crnogorsku luku, turistički centar i jednu od najbogatijih Opština Crne Gore. Prvi korak ka oporavku razorene privrede i ekonomije je potpuna reforma lokalne uprave i svih njenih kadrova", smatra Borančić.

Reforma se, smatra on, može postići jedino promjenom lokalne vlasti, "koja nakon 25 godina, čak i da je najstručnija, mora imati trule daske iza sebe“.

"Sistem se može opraviti jedino temljnim planiranjem dugovornih projekata razvoja Bara koji će se temljiti na principima održivog razvoja i očuvanja prioprodnih i ekonomskih dobara za naredne gernacije ovog grada. Takav posao mogu obavljati jedino stručni, nepartijski kadrovi“, navodi se u saopštenju Borančića.

Suština svega, je, navodi on, u potpunoj departizaciji lokalne zajednice.

"Tek tada stvaraju se uslovi i za potpunu decentralizaciji svih preduzeća, mjesnih zajednica i kompletno i infrastrukturno uređenje našeg grada", zaključuje se.

Bonus video: