Bar: DF pozvao tužioca da se pozabavi kupovinom glasova

DF Bar je najoštrije osudio i učešće članova, odnosno funkcionera DPS u društvenim mrežama "nacističko-fašističkog karaktera kao što je Facebook grupa 'Pokret za istragu posrbica'"
4 komentar(a)
Milenko Magdelinić, Foto: Arhiva Vijesti
Milenko Magdelinić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.05.2014. 14:32h

Barski Demokratski front pozvao je danas Osnovnog državnog tužioca u Baru Milenka Magdelinića da do kraja ispita aferu "Sutomorski snimak", jer postoje ozbiljne indicije da se "pod pritiskom DPS taj kriminalni akt pokušava zataškati, uz pritiske na jednog od nekoliko svjedoka odnosno aktera te afere".

DF Bar je najoštrije osudio i učešće članova, odnosno funkcionera DPS u društvenim mrežama "nacističko-fašističkog karaktera kao što je Facebook grupa 'Pokret za istragu posrbica'".

"U tim grupama se na najprimitivniji način promoviše istrebljenje Srba i Muslimana iz Crne Gore, koji se nazivaju posrbicama i poturicama. DF je izričito protiv govora mržnje, zalažemo se za multietnički i multikonfesionalni sklad i suživot, po čemu je Bar vjekovima prepoznatljiv, a što DPS nastoji da ugrozi, jer je to jedina vrijednost Bara koju nijesu do sada uspjeli da potpuno unište-objavljeno je danas iz Informativne službe DF-a Bar.

Iz DF su uputili i upozorenje aktivistima DPS “koji širom barske opštine ucjenama i raznim predizbornim obećanjima pokušavaju da kupe glasove birača”, navodeći da ovi aktivisti time ulaze u zonu krivične odgovornosti i da će “nakon skorog uspostavljanja pravne države morati da odgovaraju za svoja nedjela”.

"Kao što kupovina glasova nije DPS-u mogla pomoći u Beranama, tako im neće pomoći ni u Baru 25. maja, jer su građani Bara čvrsto odlučili da ovoga puta kazne one koji su ih opljačkali, ostavili bez posla, otjerali investitore iz njihovog grada i budućnost mladih barskih generacija učinili neizvjesnom.

Aktivisti DPS Bara širom opštine nude novac za glasove, obećavaju otpis dugova za struju, stimulišu divlju gradnju usred kampanje, sve zarad opstanka na vlasti po svaku cijenu-istakli su iz barskog DF-a.

Bonus video: