Lekić: Koalicija sa SDP-om i Pozitivnom ne bi bila poklon Krivokapiću, već državi

Ukoliko bi DF na predstojećim lokalnim izborima imao apsolutnu većinu, Lekić je kazao da nikom ništa ne bi nudili
52 pregleda 150 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Savo Prelević
Miodrag Lekić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.05.2014. 18:02h

Ukoliko bi Demokratski front ponudio postizbornu saradnju Socijaldemokratskoj partiji SDP i Pozitivnoj Crnoj Gori nakon lokalnih izbora u Podgorici, tako ništa ne bi poklonili Ranku Krivokapiću, ni bilo kome drugom, već Crnoj Gori da se oslobi neodgovorne vlasti, poručio je nosilac liste DF-a u Glavnom gradu Miodrag Lekić.

Ukoliko bi DF na predstojećim lokalnim izborima imao apsolutnu većinu, Lekić je kazao da nikom ništa ne bi nudili.

Gostujući u emisiji "Živa istina", Lekić je rekao da nije nemoguća ponuda SDP-u da dobije mjesto gradonačelnika Podgorice, ukoliko ta partija izađe iz Vlade. Ipak, kako je kazao, detaljnije o tome razgovaraće nakon izbora, prenosi portal CDM.

"Kada govorimo o ovoj kombinaciji, to ne zanči da bi mi sada nešto poklonili Krivokapiću, ili bilo kom drugom. Poklonili bi Crnoj Gori da se oslobodi vlasti koja je koncentrisala moć u jednom užem krugu, vlasti koja je neodgovorna, vezana za kriminal i korupciju. Da DF pobijedi ubjedljivo, ne bi nikom ništa nudio, iako je i ovo vrlo relativna ponuda", istakao je Lekić.

Lekić smatra da uplitanje u dešavanja u Ukrajini, Crnoj Gori nijesu potrebna

O protivkandidatima na predstojećim izborima nije želio da daje sud jer ih, kako je naglasio, ne poznaje dovoljno.

Lekić kaže da, ukoliko bi on postao prvi čovjek Glavnog grada, maksimalno bi se posvetio novoj funkciji, a njegov prvi potez bio bi timski rad na transparentan način.

"Radilo bi se timski, modernim ljudima i modernim pristupom, na veoma transparentan način. Gradonačelnik treba da bude kulturna, kompetentna osoba, da u komunikaciji sa gradovima u Crnoj Gori, regionu, pa i svijetu bude reprezentativan", naglasio je on.

Komentarišući slavlje u Beranama nakon posljednjih izbora, Lekić kaže da se u Crnoj Gori ne može skandirati: "Ovo je Srbija", ali kako dodaje, to nije jedino što se desilo te noći.

"Neminovno je pomenuti da je u Beranama bio pokušaj izborne krađe", istakao je on.

Lekić je kritičan i prema spoljnoj politici Crne Gore, za koju kaže da je privatizovana. O pitanju da li Crna Gora treba da bude članica NATO-a kazao je da će se izjasniti kada država dobije poziv za članstvo u Alijansi.

Lekić smatra da uplitanje u dešavanja u Ukrajini, Crnoj Gori nijesu potrebna. Ipak, dodao je, nije ni pristalica da se mišljenja ispoljavaju kao što to radi mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije koji je podsjetio na zavještanje Svetog Petra Cetinjskog u kome kune sve one koji okrenu leđa Rusiji.

"Nijesam pristalica tog načina ispoljavanja pogleda. Uopšte ne navijam ni za Rusiju u ovom slučaju, samo se zalažem da Crna Gora bude oprezna, čisto da bi se sve zavrilo kompormisom. Tako da mi smeta i ta lakoća emotivnog navijanja za Rusiju", naglasio je on.

Na pitanja da li je razgovarao sa poslanicima DF-a Nebojšom Medojevićem i Andrijom Mandićem zbog navoda medija da su povezani sa Pljevljakom Darkom Šarićem, Lekić nije precizno odgovorio, ali je kazao da nemaju razloga za brigu.

"Pred tim stvarnim aferama kao što su Telekom, Kombinat aluminijuma Podgorica KAP, lansiraju se druge gdje se kao krunski dokazi potežu ljudi iz sfere kriminala", dodao je on.

Za Lekića je razgraničenje zemljišta između Glavnog grada i KAP-a još jedan pokušaj da se zadrži vlast jer se takvo pitanje, kako kaže, ne rješava 20 dana pred lokalne izbore.

Bonus video: