DPS Bar: Stešević nema veze sa nama

"Insistiramo da državni organi hitno do kraja ispitaju ovaj slučaj i kazne počinioci i naručioci ovakvih radnji", saopšteno iz DPS-a
70 pregleda 44 komentar(a)
Ažurirano: 30.04.2014. 12:25h

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Bar odbacio je pisanje lista "Dan" da je navodni aktivista DPS Stefan Stešević pokušao da kupuje glasove za tu partiju pred predstojeće lokalne izbore u Baru

"OO DPS Bar se obratio Tužilaštvu u Baru i pozvao nadležne organe da odmah ispitaju i adekvatno sankcionišu sve one koji su umiješani u ovu priču bez obriza o kojim licima se radilo. Svoje izjave osnovnom državnom tužiocu u Baru danas su dali predsjednik mjesnog odbora DPS Sutomore II Marko Brnjada i sekretar mjesnog odbora DPS Sutomore II Mitar Radonjić, koji su potvrdili da Stefan Stešević nije dio izbornog tima OO DPS Bar, ne učestvuje na bilo koji način u partijskim aktivnostima, niti je član bilo kog partijskog organa", navodi se u saopštenju DPS-a.

Dodaje se da najoštrije osuđuje svaki sličan pokušaj "antikampanje naših političkih protivnika i na svaki od njih će reagovati podnošenjem krivičnih prijava protiv svih učesnika".

"Nastavljamo da se bavimo svojim radom u cilju postizanja što boljeg izbornog rezultata, a ovakvi ljudi i slučajevi podliježu zakonima i nadležnim institucijama. Insistiramo da državni organi hitno do kraja ispitaju ovaj slučaj i kazne počinioci i naručioci ovakvih radnji, koje za cilj imaju degradiranje ugleda naše partije i naših glasača", navodi se u saopštenju DPS-a.

Dan: Dobićete 50 eura ako glasate za DPS

"Dan" je objavio da je aktivista DPS Stefan Stešević pokušao da kupuje glasove, nudeći građanima po 50 eura da glasaju za tu stranku.

Kako se čuje na audio-snimku Stešević, treba da preuzme vođenje omladinskom organizacijom DPS-a u Sutomoru, u telefonskom razgovoru za nepoznatom osobom traži da se napravi spisak potencijalnih glasača vladajuće stranke na izborima 25. maja, koji treba da mu bude dostavljen kako bi organizovao isplatu.

"Zavisi kako se dogovorimo. Ako si ti dobar prema nama, dobri smo mi prema tebi", rekao je Stešević u telefonekom razgovoru.

Na pitanje može li da završi isplatu biračima DPS-a, Stešević je rekao da su odlučili da plate 50 eura za glasanje.

"Samo ćeš mi reći broj koliki je, da bih se ja ovamo organizovao, razumiješ, da napravim taj spisak. Da znam tačno koliko mi treba šta, i dogovorićemo se sve, nije problem", kazao je, između ostalog, Stešević.

U Baru i 11 drugih crnogorskih gradova 25. maja bi trebalo da budu održani lokalni izbori. Upitan tokom razgovora "bi li mogli izvuć po 50 eura, koliko bi dali", Stešević je odgovorio da bi mogli.

"Moglo bi, moglo bi po 50 eura. To je sigurno. Po 50. A već više kada bi se tražilo, za to ti ne garantujem", istakao je Stešević.

"Dan" navodi da je ovo drugi snimak u poslednjih 30-ak dana koji otkriva da DPS ne odustaje od predizbornih zloupotreba ni pred ove lokalne izbore.

Početkom aprila "Dan" je objavio audio-snimak na kojem se čuje kako Predrag Vasović nudi građanima 90 eura za kupovinu ličnih karata.

Taj slučaj kupovine glasova istražuje državno tužilaštvo.

Galerija

Bonus video: