Ban Ki Mun impresioniran sveukupnim napretkom Crne Gore

Crnogorski šef diplomatije ukazao je na posvećenost Crne Gore ciljevima UN-a i načelima Povelje
6 komentar(a)
Igor Lukšić, Ban Ki Mun, Foto: MVIP
Igor Lukšić, Ban Ki Mun, Foto: MVIP
Ažurirano: 29.04.2014. 17:14h

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore Igor Lukšić koji boravi u trodnevnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, u nastavku posjete sjedištu Ujedinjenih nacija susreo se sa najvišim zvaničnicima Svjetske organizacije, generalnim sekretarom Ban Ki Munom i predsjedavajućim Generalne skupštine Džonom Ešom.

Kako se navodi na sajti MVIP, tokom susreta sa generalnim sekretarom UN-a obostrano je izraženo zadovoljstvo dinamičnom i svestranom saradnjom i odnosima Crne Gore i UN-a, potvrđenih i tokom nedavne posjete zamjenika generalnog sekretara UN-a Jana Eliasona Podgorici prilikom otvaranja Eko-zgrade.

Generalni sekretar Ban Ki Mun je prenio duboku impresioniranost sveukupnim napretkom koji je Crna Gora ostvarila posljednjih godina. Takođe, odao je priznanje za konstruktivnu ulogu i doprinos Crne Gore očuvanju i unapređenju stabilnosti na regionalnom i međunarodnom planu.

Crnogorski šef diplomatije ukazao je na posvećenost Crne Gore ciljevima UN-a i načelima Povelje i spremnost da kroz članstvo u tijelima UN-a i učešće u mirovnim misijama u kontinuitetu pruža aktivan doprinos ostvarenju globalne agende.

Lukšić je naglasio važnost integracionih procesa i aktivnosti koje države regiona sprovode u dostizanju međunarodnih standarda.

Bonus video: