Bar: Bivši rukometaš Stevo Nikočević podržao listu SDP-a

U SDP-u ističu da je u programu njihove liste jasno naglašeno da će se zalagati za razvoj sporta, a prije svega masovnog školskog sporta
347 pregleda 4 komentar(a)
Stevo Nikočević, Foto: SDP
Stevo Nikočević, Foto: SDP
Ažurirano: 29.04.2014. 16:56h

Listu „Čist izbor“ Socijaldemokratske partije Bar podržao je poznati bivši crnogorski rukometaš Stevo Šiško Nikočević, nekadašnji rukometni reprezentativac stare Jugoslavije, čovjek koji je dao veliki doprinos crnogorskom rukometu, ne samo kao igrač Lovćena već i kao trener u kadetskoj i seniorskoj reprezentaciji Crne Gore. Svoju sportsku karijeru je počeo u barskom Mornaru, a potom je nastupao za Proleter iz Zrenjanina, Vojvodinu, Partizan, Lovćen i na kraju, Prato-Italija.

Najveći uspjeh u karijeri mu je igranje u finalu kupa šampiona u dresu Proletera protiv Barselone 1991. godine.

"Bar je oduvijek bio sportski grad koji je zadnjih godina klonuo i naše je da ga vratimo na stare staze uspjeha. Svi su pokazatelji da imamo potencijala da Bar kroz nekoliko godina, uz pravilan, strpljiv i požrtvovan rad pretvorimo u sportski centar Crne Gore, mjesto gdje će sportisti iz drugih zemalja dolaziti da iskoriste, nesporno veliku sportsku infrastrukturu i klimatske potencijale", navodi se u saopštenju ove partije.

Nikočević u dresu Lovćena

U SDP-u ističu da je u programu njihove liste jasno naglašeno da će se zalagati za razvoj sporta, a prije svega masovnog školskog sporta, čime će pokazati da brinu o najmlađima jer im je kako kažu cilj da kroz osmišljen i stručan rad unutar sportskih škola djecu zainteresuju za sport i bavljenje zdravim stilovima života i samim tim ih odvoje od poroka i ulice.

"Podrška od strane gospodina Nikočevića je za nas dodatni motiv da opravdamo ukazano povjerenje tako što ćemo u narednom periodu zajedničkim snagama nastojati da Bar postane bolje mjesto za sportiste. Među kandidatima za odbornike na listi „Čist izbor“ našli su se značajni spotisti iz opštine Bar, koji svojim radom bilježe odlične rezultate", ističe se u saopštenju SDP-a.

Bonus video: