Ban: Impresioniran sam napretkom koji je Crna Gora ostvarila

Mun je odao priznanje za konstruktivnu ulogu i doprinos Crne Gore očuvanju i unapređenju stabilnosti na regionalnom i međunarodnom planu
5 komentar(a)
Ban Ki Mun, Igor Lukšić, Foto: Gov.me
Ban Ki Mun, Igor Lukšić, Foto: Gov.me
Ažurirano: 29.04.2014. 08:28h

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Ban Ki Mun prenio je ministru vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore Igoru Lukšiću, duboku impresioniranost sveukupnim napretkom koji je Crna Gora ostvarila posljednjih godina.

Lukšić boravi u trodnevnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, a u nastavku posjete sjedištu UN-a susreo se sa najvišim zvaničnicima Svjetske organizacije.

Kako je saopšteno iz Ministra vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) Mun je odao priznanje za konstruktivnu ulogu i doprinos Crne Gore očuvanju i unapređenju stabilnosti na regionalnom i međunarodnom planu.

Lukšić je, kako se dodaje, ukazao na posvećenost Crne Gore ciljevima UN-a i načelima Povelje i spremnost da kroz članstvo u tijelima UN-a i učešće u mirovnim misijama u kontinuitetu pruža aktivan doprinos ostvarenju globalne agende.

"U kontekstu razmjene mišljenja o situaciji u Regionu, Lukšić je naglasio važnost integracionih procesa i aktivnosti koje države regiona sprovode u dostizanju međunarodnih standarda", navodi se u saopštenju.

Lukšić se sastao i sa predsjedavajućim Generalne skupštine Džonom Ešom.

Bonus video: