Na listi DPS-a i optuženi za "Snimak"

Tužilaštvo podiglo optužni predlog protiv Šulovića i Borović, kao i još 8 članova OO DPS-a zbog sumnje da su počinili krivično djela zloupotreba službenog položaja u pomaganju
120 pregleda 21 komentar(a)
Ažurirano: 29.04.2014. 07:01h

Na listi Demokratske partije socijalista (DPS) u Pljevljima kandidati za odbornike su Abdulah-Atko Šulović i Nada Borović, iako je tužilaštvo protiv njih podiglo optužni predlog zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja u pomaganju, odnosno kupovine glasova, na posljednjim parlamentarnim izborima 2012.

Šulović se na listi nalazi na 23, a Borović na 28 mjestu.

Krajem prošle godine pljevaljsko tužilaštvo podiglo je optužni predlog protiv Šulovića i Borović, kao i još osam članova OO DPS-a Pljevlja zbog sumnje da su počinili krivično djela zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Osim njih tužilaštvo je podiglo prijave protiv Vanje Sokić, Dragoljuba Mazalice, Seada Vesnića, Dragana Tošića, Rada Strunjaša, Sadika Buluta, Muamera Hadžalića i Ranka Despotovića zbog istog krivičnog djela.

Optužni predlog podnijet je i protiv direktora Centra za socijalni rad Jusa Ajanovića i Ermina Nuhanovića, zaposlenog u toj ustanovi zbog krivičog djela zloupotreba službenog položaja.

Za prekršaje za koje se terete osumnjičeni predviđena je kazna zatvora do tri godine. MANS je u aprilu 2013. podnio krivičnu prijavu protiv više aktivista DPS-a u Pljevljima zbog zloupotrebe službenog položaja i povrede slobode opredjeljenja pri glasanju, odnosno kupovinu glasova. Prijavu je podnio i pljevaljski DF.

U prijavi MANS je naveo da je ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović uoči posljednjih parlamentarnih izbora, kada je bio ministar rada i socijalnog staranja, uplatio 19.750 eura Centru za socijalni rad u Pljevljima na ime jednokratne novčane pomoći, te da je taj novac preuzela Joke Đačić, koja nije službenik te ustavnove, a novac je dalje distribuirala aktivistima mjesnih odbora DPS-a, kako bi podmićivali birače, uglavnom sa po 50 eura.

Tužilaštvo je odbacilo prijavu protiv Numanovića. “Vijesti” sinoć nijesu uspjele da dobiju komentar iz DPS Pljavalja, niti iz njihove informativne službe.

Bonus video: