Popović: U Podgorici se ne zna šta je čije

Popović je izjavila da je na početku izborne godine za donacije planirano nula eura, ali da je ipak donirano 40 hiljada
70 pregleda 3 komentar(a)
Podgorica, Foto: Boris Pejović
Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.04.2014. 15:12h

Odbornica Zdenka Popović (SNP) ocijenila je da se godinama ne vodi evidencija o opštinskoj imovini i da se u Glavnom gradu više ne zna šta je čije.

Popović je na sjednici Odbora za finansije, privredu i razvoj kazala da je Glavni grad dužan više od pola miliona eura na ime plaza i doprinosa za FK "Budućnost", čiji je gotovo stoprocentni vlasnik Glavni grad.

Komentarišući završni račun budžeta, Popović je rekal da nije dostavljen revizorski izvještaj i rebalans i da uz podatak da je godišnji rast prihoda 7,47 odsto nije navedeno koji su rashodi drastično smanjeni.

Sekretar za finansije Miomir Jakšić odgovorio je da se svi podaci mogu naći na sajtu Glavnog grada i da im "po zakonu nije bio potreban rebalans budžeta, jer nijesu imali povećanje rashoda".

Jakšić je ocijenio da su svi prihodi rasli iznad 100 odsto i da je to najbolji pokazatelj da kriza u Crnoj Gori polako jenjava.

Popović je izjavila da je na početku izborne godine za donacije planirano nula eura, ali da je ipak donirano 40 hiljada.

Ona je konstatovala da je vrijednost sudskih sporova koje su pokrenuli građani protiv Glavnog grada porastao za 100 odsto i upitala Jakšića imaju koliko iznose kamate u izgubljenim sporovima.

Jakšić je izjavio da je "vrlo malo izgubljenih sudskih sporova", te da su platili "svega 750 hiljada eura troškova".

Usvojene su i odluke o Predlogu završnog računa Budžeta Glavnog grada za 2013 godinu, Predlog odluke o davanju saglasnosti za zaključenje sudskog poravnjanja u sudskom postupku pred privrednim sudom u Podgorici i Predlog odluke o davanju saglasnosti za zaključenje sudskog poravnanja u postupku pred Osnovnim sudom u Podgorici.

Bonus video: