Ljuljanaj: Lakše je naći iglu u plastu sijenu nego bilo šta građansko u DF-u

Očigledno je, kako je navela, da se u konkretnom slučaju radi o klasičnom politikanstvu predstavnika tog dijela DF-a
0 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.04.2014. 18:49h

Tvrdnje koje je Građanski klub Demokratskog fronta (DF) iznio na račun aktuelnog ministra prosvjete Slavoljuba Stijepovića, krajnje su neutemeljene i tendenciozne, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz Građanskog kluba optužili su Stijepovića da se, kao ministar prosvjete, neodgovorno odnosi prema grupi profesora koji ne mogu da polažu stručni ispit za rad u školi jer su stručno osposobljavanje obavili u institucijama koje su tek na kraju pripravničkog staža utvrdile da im nijesu potrebni.

Predsjednca Savjeta mladh DPS-a Glavnog grada, Alma Ljuljanaj, kazala je da je svakom građaninu kristalno jasno da je lakše pronaći iglu u plastu sijena, nego li bilo šta građansko ili demokratsko u političkom savezu koji sebe naziva DF-om.

„Zbog toga se pitam koja to grupa ili podgupa, koja sebe naziva Građanskim klubom i u javnosti nastupa kao dio DF-a, unaprijed pripremljenim saopštenjem bez ikakvih argumenata proziva aktuelnog ministra prosvjete i nosioca izborne liste DPS-a“, navodi se u reagovanju Ljuljanaj.

Očigledno je, kako je navela, da se u konkretnom slučaju radi o klasičnom politikanstvu predstavnika tog dijela DF-a.

„Koji su iznijeli krajnje neutemeljene i tendenciozne navode na račun rada aktuelnog ministra prosvjete i resora kojim trenutno rukovodi, a da pri tom nijesu pročitali ni slovo zakona koje tangira navedenu oblast“, dodala je Ljuljanaj.

Prema njenim riječima, da su iz te grupe malo proučili pravne regule kojima se definiše ova oblast, sigurno ne bi imali povoda da bilo šta kažu na tu temu jer je, kako je kazala, u navedenom slučaju u potpunosti ispoštovana zakonska procedura.

„Građani Podgorice i Crne Gore vrlo dobro znaju da Stijepović svaki svoj posao radi vrlo profesionalno, posvećeno i efikasno, o čemu najbolje svjedoče zavidni rezultati koje je ostvarivao obavljajući odgovorne državne funkcije“, kazala je Ljuljanaj.

To ga je, kako je navela, između ostalog i preporučilo da bude nosilac pobjedničke liste na predstojećim izborima u Podgorici.

„Nakon kojih će još uspješnije nastaviti da obavlja funkciju gradonačelnika Glavnog grada“, zaključila je Ljuljanaj.

Bonus video: