Vučelić: Konjević nema razloga da se ljuti

„Možda smo pogriješili što smo, u skladu sa demokratskim standardima, prihvatali podrške za pojedine projekte i odluke i odbornika Socijalističke narodne partije, SDP-a i ostalih“
21 komentar(a)
Vladan Vučelić, Foto: Boris Pejović
Vladan Vučelić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.04.2014. 14:40h

Socijaldemokratska partija (SDP), savezom sa Pozitivnom Crnom Gorom, otvara vrata funkcionerima Demokratskog fronta (DF) da pokušaju rušiti temelje 21. maja, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Potpredsjednik SDP-a, Raško Konjević, poručio je ranije nosiocu izborne liste DPS-a za Podgoricu, Slavoljubu Stijepoviću, da bi mu bilo bolje da se, umjesto komentara na račun socijaldemokrata, bavi dosadašnjom politikom svoje partije koja posljednjih godina vlada glavnim gradom u koaliciji sa antidržavnim partijama.

Šef podgoričkog Odbora DPS-a, Vladan Vučelić, ocijenio je da nema razloga da se Konjević ljuti što je DPS, u nedostatku koalicione podrške socijaldemokrata na posljednjim izborima za gradsku Skupštinu, bio primoran da za svaku odluku obezbijedi većinsku podršku, u interesu svih građana Glavnog grada.

„Tim odlukama je Podgorica nesumnjivo napredovala, i to svi vide. Naravno, bilo je u tom uspjehu i grešaka, ali nijesmo nikada razumjeli to što je za neke političare i partije važniji pojedinac od grada, da zbog pojedinca treba biti protiv napretka i boljitka grada u cjelini“, neveo je Vučelić.

Prema njegovim riječima, tačno je da su odluke DPS-a podržavali i odbornici partija koje pominje Konjević, „ali nikada nije sa bilo kim DPS, nakon izbora u Skupštini Glavnog grada, napravila niti potpisala sporazum o koaliciji, osim sa SDP-om“.

„Možda smo pogriješili što smo, u skladu sa demokratskim standardima, prihvatali podrške za pojedine projekte i odluke i odbornika Socijalističke narodne partije, SDP-a i ostalih“, kazao je Vučelić.

U to isto vrijeme, kako je naveo, predstavnici današnjeg DF-a, pod nazivom „Bolja Podgorica“, nudili koaliciju protiv DPS-a, koja bi dovela gubitnike na vlast mimo volje većine građana Podgorice.

Vučelić je ocijenio da je to, ipak, sve prošlost, i da se pametni uče iz tuđih, ali i iz svojih grešaka.

On je kazao da potrebom za "kažnjavanjem" loše prošlosti pojedinaca ne treba otvarati vrata putu unazad, niti inatom graditi koncepcije političke budućnosti.

„Savezom sa Pozitivnom, na koji SDP ima legitimno pravo, a koja poziva i želi saradnju sa DF-om, SDP, moguće i mimo svoje volje, otvara vrata Mandiću, Daniloviću i Medojeviću da, saglasno njihovoj političkoj snazi, pokušaju rušiti temelje 21. maja“, zaključio je Vučelić.

Bonus video: