Vuković i Simović o druženju sa Šarićem: To je potpuna dezinformacija

“Imali smo juče čitav dan naporne sastanke Izvršnog i Opštinskog odbora stranke oko utvrđivanja izborne liste"
61 pregleda 25 komentar(a)
Duško Šarić, Foto: Jadranka Ćetković
Duško Šarić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 25.04.2014. 18:40h

Poslanik DPS-a Filip Vuković demantovao je da je sa partijskim kolegom i koordinatorom za Pljevlja Milutinom Simovićem preksinoć u hotelu „Gold“ u Pljevljima bili u društvu Duška Šarića.

Prethodno je Pokret za promjene pozvao Simovića i Vukovića da javno potvrde ili demantuju informaciju do koje su došli aktivisti te partije - da su njih dvojica u tom hotelu bili u društvu Šarića i slavili njegovo puštanje na slobodu.

"PZP je više puta ukazao na neobjašnjivu činjenicu da je Duško Šarić pred sudovima ove države, pravosnažno oslobođen od optužbe za organizovani kriminal i od optužbe za šverc narkotika, a da je u tom postupku Duško Šarić osuđen samo za krivično djelo pranja novca. Ukoliko se pokažu kao tačne informacije koje smo dobili - da su poslanici Simović i Vuković sinoć učestvovali u Šarićevom slavlju u hotelu „Gold“ - PZP će to uzeti kao još jedno objašnjenje pozadine tužilačko-sudske farse koju je crnogorsko pravosuđe odigralo u slučaju Duška Šarića i Jovice Lončara", kaže se u pozivu PzP-a Vukoviću i Simoviću.

Vuković je “Vijestima” kazao da “nije bio ni na kakvoj proslavi”, a da nije ni Simović, jer je bio sa njim svo vrijeme.

“Imali smo juče čitav dan naporne sastanke Izvršnog i Opštinskog odbora stranke oko utvrđivanja izborne liste i to je potpuna dezinformacija”, kazao je Vuković.

On je demantovao i da OO DPS-a u Pljevljima juče nije prihvatio inicijalnu listu, jer se dio članova usprotivio tome da se Vuković nađe na njenom čelu i da jedna struja zagovara zagovara da nosilac liste bude Vlado Milinković.

“Netačno je da imamo problem sa listom, da je kandidat Vlado Milinković itd. Dobili smo koalicionog partnera, Bošnjačku stranku, i morali smo da mijenjamo listu i to nema veze sa onim što se pojavilo u medijima. To je obrt koji se desio poslije praznika, kada smo mi već imali utvrđenu listu. U nedjelju bi trebalo da utvrdimo konačnu listu, a razmatraćemo mogućnost da uključimo još jednog ili dva koalicionog partnera”, kazao je Vuković, koji nije želio da precizira o kojim se strankama radi.

Demantuje i Simović

Milutin Simović demantovao je tvrdnje PZP-a da je bio u društvu Darka Šarića i tom prilikom slavio njegovo puštanje na slobodu.

"Radi javnosti saopštavam da sam cijeli svoj radni dan proveo u Pljevljima na sastancima Izvršnog i Opštinskog odbora i drugim radnim tijelima DPS Pljevlja. Tim sastancima je prisustvovalo preko 150 članova DPS-a i oni su najbolja potvrda sadržaja mog cijelog radnog dana koji je trajao od 8 časova ujutro do iza 24 časa.

Saopštavajući tu notornu neistinu PzP je pokazao da ti aktivisti, koji u potpunosti liče na svog lidera – lažu jednako kao i on. Kakav lider - takvi i ti aktivisti.

Ovakvi pokušaji podmetanja i laži ukazuju na još neke sličnosti tih aktivista i njihovog lidera, a to su uz pokazani nedostatak morala i nedostatak kreativnosti i nebiranje sredstava u pokušajima skretanja pažnje na sebe.

Podsjećam da njihov lider ima i pravosnažnu sudsku presudu povodom slične lažne konstrukcije od prije nekoliko godina. Znači dobio je i zvaničnu potvrdu da je lažov. Pored toga njihov lider je šampion i po broju i brzini dobijenih demantija sa relevantnih domaćih i međunarodnih adresa", zaključio je Simović u saopštenju.

Bonus video: