Konjević Stijepoviću: Vi ste ti koji su u koaliciji sa antidržavnim partijama

Lidera Demokratskog fronta Miodraga Lekića, Stijepović ne vidi kao kandidata za gradonačelnika
57 komentar(a)
stijepović, Foto: Savo Prelević
stijepović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.04.2014. 20:20h

Nosiocu liste Demokratske partije socijalista (DPS) za predstojeće izbore u Podgorici, Slavoljubu Stijepoviću, bolje bi bilo da se bavi dosadašnjom politikom svoje partije koja posljednjih godina vlada glavnim gradom u koaliciji sa antidržavnim partijama, ocijenjeno je iz Socijaldemokratske partije (SDP). Stijepović je u emisiji "Živa istina" kazao da bi SDP trebalo da objasni biračima šta će u koaliciji sa Pozitivnom Crnom Gorom koja, kako je naveo, ovih dana ubrzanim koracima trči u zagrljaj Demokratskog fronta.

Potrpredsjednik SDP-a, Raško Konjević, poručio je Stijepoviću da bi mu, umjesto komentara na račun te stranke, bilo bolje da se bavi dosadašnjom politikom sopstvene.

„Koja u posljednje tri godine vlada glavnim gradom, odnosno trećinom naše države, i to u koaliciji sa dvije antidržavne partije koje u svom programu traže poništenje nezavisnosti Crne Gore - Narodnom strankom, Demokratskom srpskom strankom i odbornikom Nove“, naveo je Konjević.

Prema njegovim riječima, u tom zagrljaju već je nestao crnogorski kao jezik u Statutu Glavnog grada, a guši se i građanska i evropska Podgorica.„Onaj ko političkom korupcijom vlada sa antidržavnim partijama glavnim gradom, taj ugrožava sve dostignuto na referendumu 21. maja 2006. godine, i očigledno mu je samo vlast po svaku cijenu, kao i 90-ih, jedini cilj“, zaključio je Konjević.

Stijepović prozvao Pozitivnu i SDP

Nosilac liste DPS-a za izbore u Podgorici Slavoljub Stijepović potvrdio je da će u izbornoj utakmici 25. maja njihovi partneri biti Bošnjačka stranka, Liberalna partija, Demokratska unija Albanaca, ali i Hrvatska građanska inicijativa, prenosi Antena M.

On je u emisiji "Živa istina" kazao da DPS njega nije izabrala za nosioca liste kako bi se svidjela bilo kome ili zbog postizbornih koalicija, već isključivo jer vjeruju da će pobijediti.

Ministar je na temu postizbornih koalicija kazao da već sada razlikuje poziciju SDP-a naspram Pozitivne Crne Gore.

"Poznato je kako je i ko osnovao Pozitivnu, ali suština je da oni ovih dana ubrzanim koracima trče u zagrljaj Demokratskog fronta. Što će u tom društvu SDP to neka oni objasne svojim biračima i građanima", kazao je Stijepović.

Lidera Demokratskog fronta Miodraga Lekića, Stijepović ne vidi kao kandidata za gradonačelnika.

"Za razliku od mene, on se uopšte ne bori za to mjesto, već on hoće da na ovim izborima sruši vlast DPS-a u Podgorici, nakon toga vlast u Crnoj Gori a onda je na redu sama država Crna Gora”, smatra Stijepović.

Bonus video: