POSJETA RADIJU

Danilovgradski DF DPS-u: Prikazujete stvarnost u bojama šarenih laža

"A oni koji žele da žive u mraku neka i dalje ostanu zatvoreni i zarobljeni u kandžama primitivnih političkih protagonista..."
67 pregleda 4 komentar(a)
Danilovgrad, Foto: Arhiva "Vijesti"
Danilovgrad, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.04.2014. 09:41h

Iz danilovgradskog Demokratskog fronta ocijenili su da lokalna vlast, koju u tom gradu čine DPS i SDP, nikada nije znala da napravi razliku između partijskog i interesa grada i da prikazuju stvarnost "u bojama šarenih laža"..

To je iz DF-a saopšteno nakon sastanka koji je rukovodstvo DF Danilovgrad imalo sa direktorom Radio Danilovgrada Branislavom Kadićem.

"DF kao najbrojnija opoziciona grupacija je želio da se upozna u kakvim uslovima radi ova institucija, kakva joj je programska šema, kadrovska osposobljenost, odnos osnivača prema toj instituciji i niz drugih pitanja. Naročito je istaknuto da Radio Danilovgrad u svojoj programskoj šemi mora da izrazi svu različitost danilovgradske opštine u političkom, nacionalnom, vjerskom, geografskom i svakom drugom pogledu. Na kraju krajeva Javni servis se finansira od svih poreskih obaveznika", saopšteno je iz DF-a.

U saopštenju piše da su na sastanku istakli potrebu da javni servis emituje objektivnu sliku o Danilovgradu, a ne sliku koja bi odražavala jedan dio stvarnosti ili viđenje samo jedne političke opcije.

"Čelnici DF su obaviješteni da Radio Danilovgrad egzistira u potpuno neregularnim, tj. u nezakonskim uslovima. Naime, ne postoji upravljački organ, tj. Savjet javnog servisa, što predstavlja flagrantno kršenje zakona i čitav rad ove institucije seli u sferu ilegalnosti. Takođe je i direktor ovog servisa u vd stanju dugi niz godina, što je takođe nezakonito. Takvo stanje može da traje najviše godinu. Kad je kadrovska struktura u pitanju ne postoji ni neophodna politička neutralnost - direktor ove institucije je visoki funkcioner Demokratske partije socijalista, što po zakonu nije moguće", smatraju iz danilovgradskog DF-a.

Iz te opozicione grupacije ističu da je na sastanku konstatovano da je jedini segment gdje se pokazuje politička različitost Danilovgrada direktni prenos sjednica opštinskog parlamenta. Takvo stanje izazvalo je nezadovoljstvo kod čelnika DF-a, koji su istakli da će "sa predstojećim političkim promjenama" u gradu pored Zete, i taj segment biti uređen po zakonskim normama, a da će uređivačka politika slijediti demokratske i profesionalne principe.

"Očigledno je da gradsko rukovodstvo ovu instituciju i njenog direktora drži u ovako nezakonskom i nedostojanstvenom položaju radi totalne manipulacije javnim servisom. Da je gradsko rukovodsvo sve ostalo radilo kako valja, a nije, samo zbog ovog segmenta u svakom društvu trebalo bi da ode. Predsjednik opštine (Branislav Đuranović) i predsjednik Skupštine grada (Miodrag Đurović), u svojoj demokratskoj impotentnosti drže institucije potpuno zatvorenim, a kreatvni potencijal upošljenih, kojega sigurno ima, potpuno neupotrebljivim", ocijenjeno je iz DF.

U saopštenju se dodaje da samo taj primjer ukazuje na potpunu prevaziđenost načina rukovođenja aktuelnog danilovgradskog rukovodstva, njihovu autokratsku utemeljenost i nekorespodenciju sa savremenim demokratskim tendencijama.

"Oni su eklektantan primjer pretpolitičkog djelovanja u kojem žele da stvarnost smjeste u svoje sebične interese. Očigledno da nikada nijesu znali da naprave razliku između partijskog i interesa grada i građana koji ne pripadaju njihovom političkom korpusu. Kao što i ovaj segment zahtijeva potpunu zakonsku i profesionalnu reorganizaciju, tako ćemo ukazati i na ostale nepravilnosti u onim djelatnostima koje se finansiraju iz džepa svih građana. Nije valjda da je interes nedemokratskih lokalnih moćnika iznad interesa svih građana ovog od njih uniženog grada.

I njihovi politički uspjesi su posledica manipulacije ovakvim institucijama, gdje se stvarnost pokazuje u bojama šarenih laža", saopštili su iz DF-a.

Iz te grupacije poručili su da je "došlo vrijeme osvješćivanja" velikog broja građana Danilovgrada, što će se, kako tvrde, pokazati na sledećim izborima.

"A oni koji žele da žive u mraku neka i dalje ostanu zatvoreni i zarobljeni u kandžama primitivnih političkih protagonista u našem gradu", poručili su iz DF-a ističući da će inicirati razgovore sa svim institucijama koje se finansiraju iz budžeta.

Preporučujemo za Vas