Budvanska vladajuća koalicija u opasnosti: LP postavila ultimatum

Liberali traže da se zaustave plaćanja i ispita zakonitost raznih poslova, ali i da se ograniči buka u kafićima, počne ozelenjavanje...
6 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 25.04.2014. 14:57h

Budvanska Liberalna partija postavila je ultimatum koalicionom partneru DPS-u, kao i SDP-u, sa kojim učestvuje u lokalnoj vlasti, da moraju uraditi nekoliko stvari u naredna dva mjeseca, odnosno započeti ili završiti neke prioritetne projekte, ili će napustiti vlast.

Liberali su prilikom posljednjih lokalnih izbora zaključili koalicioni ugovor sa DPS, dok u istoj vlasti participira i SDP.

Jedan odbornik Liberalne partije je prevagnuo i donio vlast toj koaliciji, koja sada ima 17 od ukupno 32 odbornička mandata. Izlazak Liberala bi, dakle, doveo da novih lokalnih izbora u metropoli turizma.

„Potrebno je da se uradi projekat obilaznice oko Budve"

„Garaža u Rafailovićima mora da se stavi u funkciju do 15. maja ove godine. Treba završiti katastarsko knjiženje parcele kod gradske pošte na ime nosioca prava, Opština Budva, kako bi se ispunili svi uslovi za realizaciju aneksa ugovora sa firmom 'Trejd junik' i postigao dogovor sa istom oko izgradnje garaže koju je po ugovoru o prebijanju komunalija obavezna da napravi.

U suprotnom, treba da tužimo 'Trejd junik' i kao garanciju zahtijevamo od suda da joj u vrijednosti izgradnje garaže uzmemo poslovne prostore u poslovnom centru 'TQ plaza”, kazao je u razgovoru za „Vijesti“ predsjednik budvanske LP Blažo Rađenović.

Rađenović

Imajući u vidu da je urađen projekat, do juna ove godine treba raspisati tender za izbor izvođača za gradnju staze Lungo mare uz desnu plažu na Svetom Stefanu, saopštila je LPCG.

Oni traže i da se u opštinske akte uvrsti član koji nalaže da se “uređaju preko kojeg se emituje muzika instalira limitator jačine zvuka, kojim se ograničava maksimalno propisan nivo buke”

„Potrebno je da se uradi projekat obilaznice oko Budve. Da nam se podnese izvještaj o do sada utrošenim sredstvima u izgradnji sistema za otpadne vode od nadležnog sekretarijata i da imamo uvid o svim podizvođačima koji u ime firme WTA izvode radove. Treba i da nam se dostavi izvještaj komisije za praćenje izgradnje sistema prečišćavanja otpadnih voda koja je formirana od strane SO Budva”, istakao je Rađenović.

On je naveo da ta partija striktno zahtijeva da se obustavi dalja isplata firmama koje je Opština Budva angažovala za izvođenje radova na raznim projektima u prethodnom periodu, i raskinu ugovori koji nanose štetu Opštini Budva.

“ Razlog tome je što sumnjamo u visinu dogovorene cijene i kvalitet izvedenih radova, i takođe smatramo da isplatom ovim firmama nanosimo ogromnu štetu Opštini Zahtijevamo da Opština Budva hitno angažuje vještake na osnovu čijeg stručnog nalaza će se utvrditi naše sumnje, a sve u cilju i za dobrobit naše Opštine”, naveo je Rađenović.

Oni traže i da se u opštinske akte uvrsti član koji nalaže da se “uređaju preko kojeg se emituje muzika instalira limitator jačine zvuka, kojim se ograničava maksimalno propisan nivo buke”.

“Takođe, i da se uradi više do kraja godine na ozelenjavanju slobodnih površina i da se izgradi što više igrališta i poligona za rekreaciju i sport “, kažu liberali..

Prema riječima Rađenovića Opština se već angažovala u realizaciji dostavljenih zahtjeva.

“Odgovornost i ažurnost pokazala su do sad dva potpredsjednika koji su iz nadležnosti nad sekretarijatima koji su im pripali već povukli konkretne poteze. Potpredsjednik Milan Vučinić je uradio sve iz svoje nadležnosti da garaža u Rafailovićima bude u funkciji za ovo ljeto, dok je potpredsjednik Ljubomir Filipović javno rekao da će se pokrenuti postupak raskida ugovora sa firmom 'Flemer stone' iz Nikšića čiji su radnici napustili radove na popločavanju petrovačkog šetališta.

Raskinuti ugovore sa Gugijem

Liberalna partija zatražila je od opštinske vlasti da raskine i ugovore sa firmom Gugi komerc Branislava Gugija Savića, čija je kompanija za vrijeme ranijeg gradonačelnika bila angažovana na brojnim investicijama.

“Ovo su primjeri kako treba raditi i ubuduće i mi, ukoliko se ne budu poštovali ovi zahtijevi, i u nekom realnom roku se ne budu realizovali, ne vidimo sebe kao konstituenta vlasti”, kazao je Rađenović.

Bonus video: