Opozicija izaziva koaliciju DPS-SDP: Arsić kandidat za gradonačelnika

DPS treba da odluči između svog lokalnog stranačkog šefa Ivana Novosela, odbornika te partije Zorana Miljanića i direktorice Doma zdravlja Tivat, dr Snežane Matijević
5 komentar(a)
Sjednica SO Tivat, Foto: Siniša Luković
Sjednica SO Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 23.04.2014. 22:27h

Opozicione stranke u Tivtu (SNP, NOVA, LIGA, HGI, DSS, SSR, PzP) odlučile su na sastanku koji je održan sinoć, da kao zajedničkog kandidata za novog gradonačelnika Tivta, istaknu dipl. Ing. Elektrotehnike Vladimira Arsića, odbornika PzP u SO Tivat.

Svi prisutni odbornici opozicije potpisali su podršku Arsićevoj kandidaturi, što znači da će SO na sjednici zakazanoj za 29.april, glasati tajno o novom gradonačelniku jer će biti najmanje dva kandidata.

DPS još nije saopštilako će biti njen kandidat, nakon što je aktuelni gradonačelnik Dragan Kankaraš kome mandat ističe 30.aprila, definitivno odbio da ponovno ispred DPS, bude predsjednik Opštine i u naredne dvije godine.

Do petka, kada ističe zvaničan rok za dostavljanje skupštinskoj službi imena kandidata za gradonačelnika, DPS treba da se konačno opredijeli izmedju svog lokalnog stranačkog šefa Ivana Novosela, ili odbornika te partije u SO – advokata Zorana Miljanića, odnosno direktorice Doma zdravlja Tivat, dr Snežane Matijević.

U tivatskoj SDP koja sa DPS ima 17 odbornika i čini vladajuću većinu sa DPS u 32-članoj SO Tivat, juče nisu imali informaciju koga će njihov koalicioni partner predložiti za gradonačelnika.

Od stava te partije zavisi koliko će DPS „koštati“ izbor novog gradonačelnika i da li će on uopšte „proći“ jer ni Miljanić ni Novosel nisu po volji tivatskih SDP-ovaca, a oni su prema nezvaničnim informacijama, spremni da pitanje gradonačelnika „zategne“ do mjere da se u Tivtu raspišu vanredni lokalni izbori iako je lokalni parlament tek na polovini mandata.

Bonus video: