Posljedice rata DF i SDP-Pozitivna: Svađa stvara apstinente

SDP-PCG bi se smanjio manevarski prostor ako Forum 2010 podrži Front
0 komentar(a)
Miodrag Lekić, Goran Danilović, Darko Pajović, Foto: Luka Zeković
Miodrag Lekić, Goran Danilović, Darko Pajović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.04.2014. 18:15h

Sukob koalicije "Evropsko lice Podgorice" i Demokratskog fronta može uticati na apstinenciju "mekih" opozicionih birača i slabiji zajednički rezultat opozicije, ocijenio je predsjednik Upravnog odbora Centra za monitoring Zlatko Vujović. Iako su Goran Danilović iz DF i funkcioner Pozitivne Crne Gore Srđan Perić juče poručili da će prestati sa javnim polemikama, Vujović smatra da će se prepucavanja nastaviti tokom kampanje.

“Stiče se utisak da su u koaliciji SDP i Pozitivne računali na izostanak napada opozicije, te da svojim reakcijama samo produbljuju sukob i intenziviraju dalje napade DF. Front će pokušati da im otkine kolač, slično kao i SNP-u na parlamentarnim izborima”, izjavio je Vujović.

Sukob dva politička saveza počeo je izjavom nosioca liste “Evropsko lice Podgorice” Dragana Bogojevića da su on i lider DF Miodrag Lekić bili na različitim pozicijama u vrijeme “kada je Crna Gora određivala svoju budućnost. Na poziv DF-a Bogojeviću da umjesto opozicije kritikuje DPS, iz Pozitivne je ocijenjeno da je u Frontu vječita opozicija. Sukob je kluminirao tvrdnjama iz Fronta da će koalicija SDP i Pozitivne ući u postizborni savez sa DPS. Vujović smatra da će nastavak polemike najviše koštati Bogojevićevu koaliciju. “U slučaju terenskih napada DPS-a, uz jake udare iz opozicije, koalicija SDP i Pozitivne rizikuje veliki neuspjeh”.

VVujović ističe da zbog nejasne izborne stragije birači koalicije SDP i Pozitivne mogu biti “lak plijen DPS-u i Frontu”.

Vujović očekuje intenziviranje napada Fronta, posebno ako taj politički savez dobije podršku Foruma 2010. U tom slučaju, smatra on, smanjio bi se manevarski prostor SDP i Pozitivnoj.

“Forum 2010 bi pomogao Frontu da ublaži prosrpski imidž, a ojačao bi oštricu udara na Bogojevićevu koaliciju jer je dio ključnih ljudi Foruma bio u SDP-u i imao aktivnu ulogu u osnivanju Pozitivne Crne Gore”, smatra Vujović.

Bonus video: