MANS raspisao konkurs za video radove i strip priču o sprečavanju korupcije

Svi priloženi radovi moraju biti originalni i autorski radovi, koji se ranije nijesu objavljivali u bilo kom obliku
333 pregleda 6 komentar(a)
korupcija, Foto: Shutterstock.com
korupcija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 22.04.2014. 17:53h

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) raspisuje Nagradni konkurs za video radove i strip priču na temu prijavljivanja i sprečavanja političke korupcije.

Kako su objasnili iz ove NVO, video radovi i strip priče bi trebalo da prikažu posljedice političke korupcije u Crnoj Gori i način na koji se pojedinci mogu aktivirati u borbi protiv korupcije.

"Za video rad je poželjno da snimci budu u trajanju do tri minuta. Pri izradi video klipova mogu se koristiti video kamere, mobilni telefoni, foto aparati, kompjuterska animacija. Radovi mogu biti dostavljeni na DVD-u, CD-u, USB-u lično ili poštom (na adresu Dalmatinska 188, Podgorica), a se mogu postaviti i putem linka na e-mail adresu mans@t-com.me, uz naznaku „Za nagradni konkurs. Uslovi konkursa ta strip priču je da budu djelo jednog ili više autora. Kandidat može podnijeti samo jedan rad u originalu ili dobroj kopiji, obima od 1 do 4 table (A3 ili A4 format). Tekst u stripu mora biti na jednom od jezika koji su u službenoj upotrebi. Svaku tablu rada na poleđini označiti brojem (primjer: 1/4, 2/4, 3/4, 4/4)", navodi se u saopštenju MANS-a.

Svi priloženi radovi moraju biti originalni i autorski radovi, koji se ranije nijesu objavljivali u bilo kom obliku.

"Odluku o nagradama donosi tročlani žiri koji čine članovi MANS-a. Žiri će dodjeljivati po tri novčane nagrade za oba konkursa i to 150 eura za prvu, 100 eura za drugu i 50 eura za treću nagradu. Dodijeliće se i jedna nagrada publike u iznosu od 100 eura, a parametar biće i broj "lajkova" na Facebook stranici Izbori.se. Pobjednički radovi će biti odabrani na osnovu ideje i poruke koju prikazuju, neće biti razmatrani radovi koji sadrže jezik mržnje i uvrjedljive sadržaje", ističe se u saopštenju ove NVO.

Bonus video: