Pripremljena pitanja za Đukanovića

I ovog puta izostaće pitanja poslanika Demokratskog fronta
0 komentar(a)
Milo Đukanović, premijerski sat, Foto: Luka Zeković
Milo Đukanović, premijerski sat, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.04.2014. 15:01h

Premijer Milo Đukanović će 25. aprila u okviru Premijerskog sata u Skupštini, odgovarati na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, a i ovog puta izostaće pitanja poslanika Demokratskog fronta (DF).

Poslanik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović pitao je Đukanovića šta je kao premijer uradio da utvrdi ko je odgovoran za kršenje zakona prilikom obustave redovne isplate studentskih kredita?

"Takođe Vas molin i za informaciju gdje su završila sredstva koja su bila namijenjena studentima?", navodi se u pitanju Pajovića.

Poslanik SNP-a Srđan Milić pitao je Đukanovića da li ima i jedan jedini od ključnih ciljeva, s obzirom da se navštilo 500 dana rada Vlade na čijem je čelu, "da je makar i najmanjim dijelom ostvaren?"

Izet Bralić iz SDP pitao je premijera da li je egalizacioni fond opravdao svrhu svog postojanja i u kolikoj je mjeri doprinio smanjenju regionalnih razlika naročito na sjeveru te koliko je do sada novca dodijeljeno pojedinačno opštinama i i po godinama.

Suljo Mustafić iz Bošnjačke stranke pitaće predsjednika Vlade kakvi su učinci politike Vlade i nadležnih institucija u oblasti ostvarivanja prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica te koliko je urađeno na planu ostvarivanja ovih prava u očuvanju nacionalne, vjerske i jezičke posebnosti, u školstvu i javnom informisanju.

U ime Kluba poslanika Albanskih partija (FORCA, AA), HGI i LPCG, poslanika Nika Đeljošaja interesuje koje aktivnosti Vlada sprovodi radi ostvarivanja prava na lokalnu samoupravu za građane područja Malesije, a koje je, kako se navodi u pitanju, premijer bezbroj puta obećao.

Šef Kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Milutin Simović pitaće premijera kakvi su utisci nakon spoljnopolitičkih aktivnosti koje su privukle pažnju javnosti i kako ocjenjuje dosadašnji napredak Crne Gore u evroatlantskim i evropskim integracijama.

Bonus video: