Pozitivna odlaže kongres

U Pozitivnoj su se na zakazivanje kongresa, dvije godine nakon osnivanja partije, odlučili zbog loših rezultata na izborima u tri opštine
25 komentar(a)
Pozitivna rukovodstvo, Foto: Ivan Petrušić
Pozitivna rukovodstvo, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 22.04.2014. 08:27h

Pozitivna Crna Gora odložila je stranački kongres nakon izbora, iako je ranije najavljeno da će se on održati do 26. maja.

Iz Pozitivne su na danas reagovali na ovu informaciju saopštivši da se o kongresu nije razgovaralo, i da nije bilo "nikakvih razgovora niti konsultacija u rukovodstvu stranke niti su u tom smislu donošene bilo kakve odluke ili zaključci".

Prema saznanjima “Vijesti” stranačko rukovodstvo je odlučilo da odloži kongres, kako se njegova organizacija ne bi poklopila sa izbornom kampanjom. Odluka o odlaganju kongresa biće zvanično potvrđena na nekoj od narednih sjednica Glavnog odbora stranke. Kongres je najaviljen prošlog novembra nakon lošeg rezultata na lokalnim izborima na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici.

“Tada još nije bio izvjestan datum lokalnih izbora koji su očekivani u većini opština, ali kada ih je predsjednik države Filip Vujanović zakazao za 25. maj, odlučili smo da odložimo kongres poslije izbora. Nismo željeli da organizujemo tako značajan događaj u sred kampanje”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz Pozitivne.

U Pozitivnoj su se na zakazivanje kongresa, dvije godine nakon osnivanja partije, odlučili zbog loših rezultata na izborima u tri opštine. Glavni odbor stranke tada je konstatovao da kongres treba zakazati 26. maja i da na stranačkom okupljanju treba izabrati najviše stranačke organe, analizirati izborne rezultate i preispitati nivo postignutih programskih ciljeva.

Čelnici Pozitivne tada su ocjenili da na kongresu očekuju detaljnu analizu rada svih stranačkih organa, uključujući i Glavni odbor, kao i analizu programskih dokumenata. Iz stranke Darka Pajovića je tada poručeno da je kongres obavezan kako bi se osnažila stranka, očuvala njena autonomija i izbjegle ishitrene odluka koje bi mogle narušiti operativni potencijal stranke.

Bonus video: