"Ostao bez podrške"

Iz koalicije SDP-a i Pozitivne pitaju: Ko još računa na Medojevića?

Medojević je na svom Twitter nalogu da nakon intervjua nosioca liste koalicije SDP-Pozitivna Dragana Bogojevića nije siguran da tu koaliciju može da računa kao opozicionu
22 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.04.2014. 13:43h

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević promijenio je previše političkih šinjela i na njega ne računaju ni građani Podgorice a ni njegovi koalicioni partneri koji mu ne daju da bude na odborničkoj listi, saopštili su iz koalicije Evropsko lice Podgorice koju čine SDP i Pozitivina.

Član predsjedništva DF-a napisao je na svom Twitter nalogu da nakon intervjua nosioca liste koalicije SDP-Pozitivna Dragana Bogojevićada nije siguran da tu koaliciju može da računa kao opozicionu.

"Ja bih volio da mogu da ih računam, ali poslije onog intevjua Bogojevića mrka kapa. Ni na jedno važno pitanje nije dao odgovor. Da li ćete praviti koaliciju sa DPS-om? Ko nema odgovor na ovo pitanje, nije opozicija”, saopštio je Medojević na društvenoj mreži.

Bogojević je kazao da je eventulna postizborna koalicija jedino moguća sa onima sa kojima dijele zajedničke vrijednosti. Medojević smatra da će ovakav ''nejasan stav'' o mogućoj koaliciji sa DPS-om imati pogubne efekte. On je kazao su SDP i Pozitivna nejasni i da će izgubiti birače dok su DF i SNP sigurni da će zadržati svoje biračko tijelo.

Iz koalicije Evropsko lice Podgorice kazali su da je važnije što na Medojevića ne računaju ni u toj koaliciji, kao ni građani Podgorice.

“Isuviše je političkih šinjela Medojević promijenio, da bi ga iko više ozbiljno shvatao. Na njega ne računaju ni njegovi koalicioni partneri, jer mu ne daju čak ni da bude na odborničkoj listi. Ostavili su mu još pravo da u slobodno vrijeme tvituje po internetu”, kazali su “Vijestima” iz koalcije SDP-Pozitivna.

U toj koalciji smatraju da je sigurno, “ako Tviter i Fejsbuk političar Medojević kaže da idete krivim putem, možete biti mirni i sigurni da ste na pravom” i da je opozicionarstvo koje on predstavlja lažno, jer ne vodi promjenama i zato što iza njega stoji mržnja prema svima koji drugačije misle.

“Evropsko lice Podgorice jeste autentična opozicija u građanskom smislu u Podgorici. Naša lista je opozicija načinu vladanja DPS-a i njihovoj koaliciji sa Narodnom strankom i DSS-om. Tu nema nikakve sumnje. No, naša lista je, takođe, opozicija njegovim koalicionim kompanjonima koji uz rušenje DPS-a, nude negiranje crnogorske države”, poručili su iz ove dvije partije.

Iz SDP-a i Pozitivne ocijenili su da Medojevićeve izjave idu u prilog demoralisanja svih onih birača koji su nezadovoljni politikom i pozicije i opozicije, a koji su spremni i voljni da podrže potpuno novi konstruktivan pristup koji personifikuje Bogojević. Oni su poručili da je Medojeviću mnogo bitniji status “ljutog opozicionara”, od mirnih i demokratskih promjena.

“To što neko ne može da osvoji vlast, nije mjera njegovog uspjeha, već političkog neuspjeha, te mu ne daje ama baš nikakvo pravo da dijeli lekcije kako se to čini”, zaključili su iz te koalicije.