Bogojević: U koaliciju samo sa onima koji dijele iste vrijednosti

Bogojević je kazao da žele da grade koaliciju samo sa nekim ko zaista dijeli neke izvorne vrijednosti građanske Crne Gore
63 pregleda 57 komentar(a)
Dragan Bogojević, Foto: Savo Prelević
Dragan Bogojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.04.2014. 17:38h

Nosilac liste Socijaldemokratske partije SDP i Pozitivne Crne Gore na izborima u Podgorici Dragan Bogojević kazao je da je eventualna postizborna koalicija moguća jedino sa onima koji dijele zajedničke vrijednosti.

Bogojević je u emisiji "Živa istina" kazao da žele da grade koaliciju samo sa "nekim ko zaista dijeli neke izvorne zajedničke vrijednosti, građanske, nezavisne Crne Gore", prenosi Radio Antena M.

Prema njegovim riječima, evroatlanske integracije su neophodna odrednica koja treba da prati taj vrijednosni sklop koji podrazumijeva građansku Crnu Goru.

Na pitanje da li je moguće da se u koaliciji nađe jos neka partija, a u vezi sa tim pominjana je Građanska inicijativa Vaselja Siništaja, Bogojević je odgovorio da su otvoreni za svaku vrstu takvog okrupnjavanja partija koje bi pristupile.

“U ovom trenutku ne mogu da vam kažem dokle se sa tim stiglo ali u svakom slučaju stalno postoje ti razgovori i da oni teku na jednom nivou na kom treba da budu. I ako se napravi neki dogovor javnost će biti pravovremeno obaviještena”, naglasio je on.

Bogojević ne spori da je opozicija zaslužila da pobijedi u Beranama ali da ga kada je posrijedi način na koji je njihova pobjeda proslavljena u tom gradu strašno čudi da tamo neko od predstavnika opozicionih partija koje su pobijedile u Beranama nije izašao i rekao – “ne ovo nije Srbija, ovo su Berane, ovo je Crna Gora”.

“Mislim da bi tim činom poslali sasvim jednu drugačiju poruku crnogorskoj javnosti i pokazali da su zaista na fonu onoga što oni stalno pričaju - izgradnji jednog građanskog društva, multietničkog društva koje poštovati sve vrijednosti i ustavno ustrojstvo Crne Gore”, zaključio je on.

Bonus video: