DPS: Očekujemo da se Drobnič ne miješa u izbornu volju građana

"Vlast traje dok građani tako žele, a između crnogoroske vlasti i opozicije birači imaju jednostavan izbor"
0 komentar(a)
Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.04.2014. 17:00h

DPS očekuje da Mitja Drobnič ubuduće u svojim stavovima ne dovodi u dilemu javnost da li se miješa u izbornu volju građana Crne Gore, poručio je portparol te partije Časlav Vešović.

Šef Delegacije EU u Podgorici Mitja Drobnič je kazao da je jedan od problema Crne Gore koncentracija moći jer se vlast nije mijenjala posljednjih 20 godina.

"Vlast u Crnoj Gori su birali građani Crne Gore i tako će uvijek biti. Siguran sam da ni gospodin Drobnič svojim sugrađanima ne bi preporučio da se vlast mijenja političkim opcijama koje su primile milione eura da bi se borile protiv svoje zemlje, ili nekim drugim strankama koje idu da se izvinjavaju drugim državama zbog strateških interesa svoje zemlje, ili možda nekom trećom partijom koja prati prve dvije u svaku stopu. Ako je prijatelj Crne Gore, a mi vjerujemo da jeste, ne treba da nas podsjeća na dopadljivu formu koja nema veze sa suštinom", navodi Vešović u saopštenju.

Vešović je kazao da građani imaju izbori.

"Izbori postoje da bi građani izabrali bolju političku opciju. Vlast traje dok građani tako žele, a između crnogoroske vlasti i opozicije birači imaju jednostavan izbor. Crnogorska Vlada je partner Evropske unije i NATO-a. Zato očekujemo da gospodin Drobnič, uz svo uvažavanje njegovog ličnog stava, u budućim interpretacijama i iznošenju stavova ne dovede u dilemu javnost o njegovom jednakom tretmanu svih političkih ponuda i nemiješanju u izbornu volju građana Crne Gore", zaključuje Vešović.

Bonus video: