Bečić: Provjerićemo šta je Mugoša radio

On je dodao da nakon izbora prvo treba "identifikovati stanje stvari" u Opštini
91 pregleda 29 komentar(a)
Ažurirano: 17.04.2014. 19:08h

Kandidat Socijalističke narodne partije za gradonačelnika Podgorice Aleksa Bečić kazao je da planira da pročešlja papire aktuelne vlasti, ako bude izabran na tu funkciju.

Bečić je rekao da će podnositi krivične prijave nadležnima ako za to bude osnova, a da revanšizma neće biti prema onima koji to ne zaslužuju.

"Svi radnici koji ispunjavaju uslove da bi pokrivali određeno radno mjesto, nevezano koga su glasali, ili koga će glasati, ostaće na tim mjestima ako SNP dođe na vlast. Ali smatram da treba odgovorno da se ponesemo prema poziciji koju zauzmemo poslije 25. maja", kazao je Bečić u intervjuu za TV Vijesti.

On je dodao da nakon izbora prvo treba "identifikovati stanje stvari" u Opštini.

"Ukoliko ja budem u prilici da identifikujem stanje stvari i utvrdim zloupotrebe koje su postojale, ne samo da ću pomoći institucije sistema, već ću kao odgovoran građanin podnijeti krivične prijave", naglasio je Bečić.

Bečić naziva paradoksom to što gradonačelnik Miomir Mugoša upućuje SNP na adrese na kojima mogu provjeriti kome je dodijelio na desetine stanova namijenjenim zaslužnim građanima.

"To je paradoks koji govori o našoj zbilji, samovolji i netransparentnosti koju smo imali zahvaljujući volji jednog pojedinca svih ovih godina. Zamislite kad odbornici, koje su građani birali da u njihovo ime zastupaju interese, koji saglasno Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu Glavnog grada raspolažu imovinom grada, ne da nijesu raspolagali tom imovinom nego ne znaju ko su njihovi sugrađani, navodno zaslužni građani Podgorice, kojima je po tom osnovu gradonačelnik riješio stambeno pitanje", naveo je Bečić.

On je kazao da je siguran da u najvećem broju slučajeva kriterijum nije bio stepen zasluge prema interesima grada, već gradonačelnika i partija na vlasti.

Galerija

Bonus video: