SNP Pljevlja: Građani, ne vjerujte takozvanim političkim analitičarima

SNP smatra nepotrebnom i štetnom bilo kakvu polemiku po ovom pitanju, “jer postoji mnogo prečih stvari
0 komentar(a)
SNP, Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
SNP, Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 17.04.2014. 14:01h

Opštinski odbor Socijalističke narodne partije u Pljevljima smatra da je odbijanje Demokratskog fronta da zejedno nastupe na izborima 25. maja stvar njihove političke procjene a ne akt koji bi izazvao bilo kakve međusobne nesporazme ili nepovjerenje.

U toj partiji kažu da je poziv Demokratskom frontu za zajednički nastup i dalje otvoren radi “potrebe objedinjavanja svih opozicionih snaga i ubjedljive izborne pobjede”.

Odluka o koalicionom nastupu sa Pokretom za Pljevlja kojeg predvodi Novica Stanić, proizišla je, kako tvrde u SNP-u kao procjena da se zajedničkim snagama “može mnogo uspješnije suprostaviti namjeri DPS-a da se vrati na put sistematskog degradiranja Pljevalja na finansijskom, privrednom, demografskom i ekološkom planu”.

SNP smatra nepotrebnom i štetnom bilo kakvu polemiku po ovom pitanju, “jer postoji mnogo prečih stvari koje od ozbiljne političke partije očekuju građani Pljevalja”.

"Ono u šta nećemo da sumnjamo je da dijelimo zajednički opozicioni stav prema DPS-u i politici koju ova partija vodi prema opštini Pljevlja", navodi se u saopštenju SNP-a.

"Zato će naš prioritetni zadatak u periodu do lokalnih izbora biti upoznavanje javnosti sa našim predizbornim programom što je sigurni smo slučaj i sa našim koalicionim partnerom Pokretom za Pljevlja. Potrebno je da u predstojećem periodu naši sugrađani prihvate istinu da samo pljevaljska mladost, mudrost i hrabrost, zajedno sa poštenjem, ljubavlju, energijom, vjerom, ljepotom i ambicijama mogu ovaj grad i ovu opštinu učiniti razvijenijom, bogatijom, brojnijom i zdravijom. onakvom kakvom ona sa svojim ogromnim ljudskim i prirodnim potencijalima i zaslužuje", navodi se u saopštenju.

Iz te partije pozivaju građane da ne vjeruju novokomponovanim političkim analitičarima koji rade razne analize aktuelnih političkih dešavanja u našoj sredini.

"Nije nikome bilo teško shvatiti da one nijesu proizvod ozbiljnih promišljanja, već su posljedica političkih želja i ambicija i pokušaj zbunjivanja javnosti. Takve njihove namjere su očigledne s obzirom da ti, nazovi politički analitičari, pripadaju režimskim partijama i da su uglavnom neuspješni direktori, neuspješni organizatori posla i ono što su već potvrdili na štetu ovog grada, neuspješni političari. Svima je jasno da su oni jedino na ovom prostoru ostavili trag za pamćenje toliko ružan, i po ovu sredinu težak, da će vrijeme prethodne dvije i po godine i vrijeme koje je pred nama biti vrijeme saniranja posledica njihove vladavine. To vrijeme od 2006. do 2011. godine, koje su potrošili u njihovim kvazi reformama i bezdušnom sijanju magle, Pljevljaci nemaju pravo da im zaborave, jer bi, u protivnom 25. maja, napravili nepopravljivu grešku", navodi se u saopštenju SNP-a.

Bonus video: