Posjeta Azerbejdžanu

Krivokapić: Politički susreti najbolji preduslov plodonosnog biznis okruženja

"Zahvalni smo Azerbejdžanu na uključivanju Crne Gore na Trans-jadranski i Jonsko-jadranski gasovod"
5 komentar(a)
Ažurirano: 16.04.2014. 14:23h

Crna Gora i Azerbejdžan imaju odlične bilateralne odnose kao i dobre ekonomske koji su im uslijedili, zaključeno je na sastanku predsjednika Parlamentarne Skupštine OEBS-a i Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića i predsjednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva

Krivokapić je, kako je saopštno iz njegovog kabineta, u razgovoru sa Alijevim ponovio da je frekventnost političkih susreta najbolji preduslov za započinjanje plodonosnog biznis okruženja.

"Zahvalni smo Azerbejdžanu na uključivanju Crne Gore na Trans-jadranski i Jonsko-jadranski gasovod jer je ono za nas puno više od ekonomske poruke – ono je jasan znak političke podrške ekonomskoj reintegraciji Balkanskog rergiona u cjelini", rekao je Krivokapić

Krivokapić je sa predsjednikom Nacionalne skupštine Azerbejdžana Ogtajem Asadovim potpisao sporazum između Parlamenta Azerbejdžana i Parlamentarne skupštine OEBS-a povodom XXIII Godišnjeg zasijedanja Parlamentarne skupštine koje će se održati u Bakuu od 28. juna do 2. jula 2014. godine.

Sa potpisivanja sporazuma

Sagovornici su zaključili da su novi događaji uvijek istorijska prilika za korak naprijed ili korak nazad kao i da će ukrajinski primjer pokazati u kom smjeru ide međunarodna politika.

Krivokapić je naglasio da je u tom pravcu potrebno više teškog rada, a manje teških riječi kao i da istorija ne može trajno zamrznuti ni konflikte ni države.

"OEBS-u, kao transkontinentalnoj organizaciji za saradnju i bezbjednost je upravo bavljenje konfliktima šansa da osvježi postojeće i započne nove aktivnosti sa ciljem unaprijeđenja sopstvene pozitivne dinamike" zaključio je Krivokapić.

On je u razgovoru sa Asadovim istakao dobru saradnju dva parlamenta ali i obostranu potrebu za razvojem novih investicija između dvije države, posebno u oblastima: turizma, transporta, kulture i energetike.

Krivokapić se u Bakuu susreo i sa članovima delegacije Azerbejdžana pri Parlamentarnoj skupštini OEBS-a kao i ambasadorom Aleksisom Čahtahtinskim, OEBS projekt koordinatorom u Bakuu.

Krivokapić je, takođe, ceremonijalno položio vijenac na grob nacionalnog lidera Azerbejdžana Hejdara Alijeva kao i na kompleks "Vječne vatre".

Krivokapića za vrijeme njegovog boravka u Azerbejdžanu prati zamjenik Generalnog sekretara Parlamentarne skupštine OEBS-a Gustavo Palarez.

Galerija

Preporučujemo za Vas