Milić: Neizbor VDT-a je loša poruka javnosti

"Neizbor vrhovnog državnog tužioca loša je poruka javnosti da Crna Gora još nije spremna da se uhvati u koštac sa problemima koji se gomilaju"
63 pregleda 0 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.04.2014. 12:39h

Neizbor vrhovnog državnog tužioca loša je poruka javnosti da Crna Gora još nije spremna da se uhvati u koštac sa problemima koji se gomilaju, saopštio je lider Socijalističke narodne partije (SNP), Srđan Milić.

Milić je danas, u razgovoru sa austrijskim ambasadorom u Podgorici, Johanom Frelihom rekao da očekuje da će se i u narednom periodu nastaviti dobra saradnja SNP sa predstavnicima Vlade Austrije u Crnoj Gori i da će biti unaprijeđeni bilateralno-ekonomski odnosi između dvije države.

Sagovornici su, kako navode iz SNP-a, razgovarali o sprovođenju ustavnih reformi u pravosuđu, ocijenivši da to svakako predstavlja težak politički korak i od presudne je važnosti za budućnost naše države.

„Milić je ocijenio da neizbor vrhovnog državnog tužioca, o kome se u Skupštini glasalo po treći put, predstavlja lošu poruku javnosti, da Crna Gora nije spremna još uvijek da se uhvati u koštac sa problemima koji se gomilaju“, kaže se u saopštenju.

Tema sastanka je bila aktuelna političko-ekonomska situacija u Crnoj Gori, sa posebnim aspektom na rješavanje pitanja zaštite prava radnika preduzeća koja su u stečaju i njihovog nezavidnog socijalnog položaja, odnosno ispunjavanja obaveza za neizmirene zarade, naknade zarada i otpremnina, kao i povezivanje radnog staža.

Milić očekuje da će austrijski investitori i dalje biti u Crnoj Gori i da će biti poboljšan investicioni ambijent i pravna sigurnost za investitore.

Milić je zahvalio Austriji na podršci evropskom putu Crne Gore, kao i za podršku na osnovu koje su realizovani brojni kulturni i obrazovni projekti u proteklom periodu.

„Predsjednik SNP je istakao značaj saradnje dvije zemlje u oblasti turizma, naročito planinskog i zdravstvenog, ali i potrebi saradnje u poljoprivredi i šumarstvu, kao i zaštiti životne sredine, imajući u vidu da je Austrija zemlja sa perfektno organizovanim sistemima klastera u poljoprivredi, i zemlje sa uzornim modelom socijalnog partnerstva“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: