Nova: DPS da odgovori kako su oni i njihovi najbliži stekli nepokretnu imovinu

Iz Nove navode da se ne smije zaboraviti "da su isti do ogromnog bogatstva došli učešćem u švercu svega i svačega iz 90-ih godina"
10 komentar(a)
Budva, Foto: Zoran Đurić
Budva, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.04.2014. 16:20h

Nove srpske demokratije saopštila je da "nakon višednevnog medijskog iživljavanja i sijaset nestina koje su iznijeli funkcioneri DPS-a i njihove policijske agenture i saradnici, i nakon njihovih bestidnih tirada o poštenju i nepoštenju, red bi sad bio da odgovore na koji način su oni i njihovi najbliži rođaci i prijatelji stekli na hiljade kvadrata nepokretne imovine, i to ne bilo gdje, nego na elitnim mjestima širom Crne Gore".

"Jasno nam je da su medijskom bukom htjeli da odvrate pažnju javnosti sa svog višedecenijskog lopovluka, ali je to jednostavno nemoguće, jer na svakom koraku postoje dokazi u vidu vila, zgrada, vikendica i stanova, od Budve i Kotora, preko Podgorice, Nikšića i Mojkovca, pa do Žabljaka. Odakle, od kojih sredstava, od kojeg to legalnog biznisa su te osobe stekle vikendice, vile i stanove, evo naprimjer na Žabljaku, koji je maltene okićen kućama funkcionera DPS-a i ANB-a, o čemu, uostalom, svjedoče i izvodi iz katastra. Biće da su godinama marljivo radili i sticali, kako bi danas imali gdje da se odmore i predahnu od velikih državničkih i partijskih obaveza", navodi se u saopštenju Nove.

Dalje se navodi da "na stranu to što većina od njih ne zna ni da skija, ali im je bilo veoma značajno da sebe i svoje familije časte vilom, stanom, pa i hotelom u glavnom zimskom turističkom centru, a, naravno, sve od novca koji je otet od građana Crne Gore".

"A šta je tek sa Budvom, jer kad su onako lijepo umjeli "okititi" Žabljak, kakvu li su tek inspiraciju dobili na pjeni od mora. I o tome, naravno, postoje brojni dokazi, a samo nigdje nema podataka na koji način su došli do te imovine. Jedini "unosni" posao koji su svih ovih godina obavljali visoki funkcioneri DPS-a je korupcija i pljačka građana, kao i propale privatizacije koje su bez posla ostavile na hiljade ljudi, dok su se, sa druge strane, na račun propasti tih firmi, bogatili premijer i njegovi rođaci, kumovi, prijatelji i partneri iz mafije", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se ne smije zaboraviti "da su isti ti do ogromnog bogatstva došli i učešćem u švercu svega i svačega iz devedesetih godina":

"A i da se istim poslom bave i dan danas. Nadalje, tu ima i onih koji su uporedo sa ovim aktivnostima uvijek tijesno sarađivali sa šefovima organizovanog kriminala, pa i na taj način širili svoj "imetak". I sad, ti i takvi, za koje čitava Crna Gora zna kako su se dočepali bogatstva, pričaju o poštenju i, shodno tome, neprestano lažu, ohrabreni činjenicom da u Crnoj Gori, u ovom trenutku, ne postoje institucije koje se bore protiv kriminala i korupcije".

"Nova želi da im poruči da ćemo nakon promjena u Crnoj Gori i uspostavljanja pravne države, pokrenuti pitanje porijekla imovine funkcionera DPS-a i lica koja su sa njima povezana, i to saznanje veoma plaši te ljude. I upravo vođeni tim, opravdanim, strahom oni su krenuli u medijsku buku kako bi zataškali nešto što se ne može zataškati, jer se vidi iz aviona", zaključuje se u saopštenju.

DPS: Nova sama razotkrila svoje malverzacije

"Zašto toliki bijes pokulja iz NOVE i njenog DF-a svaki put kada se pomene njihova imovina i malverzacije? Izgleda da su crnogorske "vrhovne moralne sudije" umislile da su jedini pozvani da optužuju i presuđuju bez ikakvih dokaza, dok u "njihovu svetost" niko nema pravo da dirne. Pa gospodo iz NOVE, nije vama DPS spočitao ništa od protivzakonitih radnji, nego su to učinili vaši dojučerašnji saborci i finansijeri. Da nije bilo aktuelnih i doskorašnjih poslanika NOVE, koji su koliko juče bili u najvišem partijskom rukovodstvu, crnogorska javnost vjerovatno nikad ne bi saznala šta ste sve zloupotrebljavali, gdje ste i koga partijski zapošljavali i ko vas je finansirao".

"Da nije bilo lično Gorana Danilovića i Milutina Đukanovića, niko ne bi umio bolje da objasni kako NOVA u Herceg Novom kupuje glasove, izdaje građevinske dozvole mimo zakona i uređuje medije. Da nije bilo Slobodana Radulovića, koji sada u Srbiji odgovara po optužnici za primanje mita, nikada se ne bi saznalo da ste primili pet miliona eura za rušenje države u kojoj primate platu i pretendujete na vlast. Izlive bijesa sačuvajte za „uglednike“ u sopstvenim redovima, bilo da je riječ o onima koji vas zvanično predstavljaju ili o onima koji vas neformalno finansiraju", navodi se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: