Krivokapić u zvaničnoj posjeti Azerbejdžanu

Po dolasku u Baku, Krivokapić je kazao da u posjetu dolazi i kao predsjednik Parlamentarne skupštine OEBS-a i kao predsjednik Skupštine Crne Gore
6 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Ranko Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.04.2014. 14:58h

Predsjednik Skupštine Crne Gore i Parlamentarne Skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić doputovao je u zvaničnu posjetu Azerbejdžan gdje će boraviti do 18. aprila.

Po dolasku u Baku, on je novinarima kazao da u posjetu dolazi i kao predsjednik Parlamentarne skupštine OEBS-a i kao predsjednik Skupštine Crne Gore.

"Parlamentarna skupština OEBS-a je najveća parlamentarna skupština u svijetu. Ako uzmemo u obzir da će se 23. zasijedanje održati u Bakuu, ona obećava nove mogućnosti za Azerbejdžan. Istovremoeno stigao sa u Azerbejdžan, kao predsjednik Skupštine Crne Gore, koja ima za cilj da razvije dobre odnose sa Azerbejdžanom", rekao je Krivokapić.

Tokom zvanične posjete Krivokapić će se sresti sa predsjednikom Republike Azerbejdžan Ilhamom Alijevim, azerbejdžanskim premijerom Arturom Rasi-zadadom, kao i svojim kolegom predsjednikom Nacionalne skupštine (Milli Majlis) Republike Azerbejdžan Ogtajem Aasadovim.

Pored susreta sa tri najvažnija zvaničnika Azerbejdžana, Krivokapić će, kako je saopšteno, imati i razgovore sa ministrom vanjskih poslova Elmarom Mamadiarovim, te sa ministrom ekonomije i industrije u Vladi Azerbejdžan Šahinom Mustafajevim.

"Ova zvanična posjeta, na najvišem državnom nivou, biće posvećena političkim i ekonomskim odnosima Crne Gore i Republike Azerbejdžan, kao i ulogom i saradnjom Parlamentarne skupštine OEBS-a sa Azerbejdžanom, te njenom važnom ulogom u posredovanju u dijalogu na međunarodnoj političkoj sceni", saopšteno je iz Skupštine

Bonus video: