Đurašković: Ljuković se nije borio za prava radnika

Pismo podrške, odnosno preporuke, biće upućeno Savezu sindikata Crne Gore nakon što ga potpišu predsjednici 18 sindikalnih organizacija grada
99 pregleda 1 komentar(a)
Ljiljana Đurašković, Foto: Arhiva Vijesti
Ljiljana Đurašković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 21.08.2018. 10:21h

Poslanica Demokratskog fronta (DF) Ljiljana Đurašković poručila je predsjednicima sindikalnih organizacija Ulcinja da dobro razmisle prije nego što potpišu kandidaturu Alije Ljukovića za prvog čovjeka Opštinskog sindikalnog povjereništva.

Ljuković je bio dugogodišnji predsjednik sindikata Ulcinjske rivijere a nedavno je sa suprugom napustio tu firmu koja je na ime otpremnina bračnom paru isplatila oko 40.000 eura.

Pismo podrške, odnosno preporuke, biće upućeno Savezu sindikata Crne Gore nakon što ga potpišu predsjednici 18 sindikalnih organizacija grada.

Đurašković je u reagovanju na tekst objavljen u petak u “Vijestima”, ocijenila da sindikalne reference ne mogu nominovati Ljukovića za predsjednika gradskog sindikata.

“Kao dugogodišnji predsjednik sindikata Ulcinjske rivijete mirno je gledao propadanje sopstvenog preduzeća, koje je od nekadašnjeg turističkog giganta sa 1.200 stalno zaposlenih i oko 600 sezonaca, došlo na prosjački štap zbog Vladinih privatizacionih akrobacija. Osim toga, Karizma je preuzela samo 21 radnika a ostali su poslati kućama, bez socijalnog programa”, kazala je Đurašković.

Podsjetila je da je i Ljuković zajedno sa suprugom uzeo otpremninu od 40.000 eura i otišao iz firme.

“Godinama je bio i ostao desna ruka direktora Ulcinjske rivijere Mikana Zeca. Tako se Ljuković borio za prava radnika. Zar je moguće da će sindikalci ostalih gradskih preduzeća to dozvoliti i potpisati predlog”, pitala je Đurašković.

Predsjednik OSP, godinama je bio nedavnio preminuli Šefki Keko Ljamović.

Bonus video: