Pejović: Čukvasi nezakonito bogatiji za šest miliona eura, a Opština Budva oštećena

"Sva dosadašnja saznanja upućuju, da se nestanak arhive dogodio u periodu od 2005. do 2007.godine i konkretno se odnosi na dokumentaciju za poluostrvo Zavala, tačnije katastarske parcele 2928 i 3075, sve KO Budva"
101 pregleda 5 komentar(a)
Mijomir Pejović, Foto: Demokrate
Mijomir Pejović, Foto: Demokrate
Ažurirano: 21.08.2018. 09:25h

Cjelokupna javnost Budve i Crne Gore očekuje odgovore od Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da konačno saopšti, da li je i koje zakonske radnje preduzelo, odnosno, da li je pokrenulo istragu u cilju utvrđivanja krivične odgovornosti funkcionera Opštine Budva iz prošlog perioda i službenika područne jedinice Uprave za nekretnine u Budvi, koji su, nesumnjivo, podstrekavali i učestvovali u nestanku arhivskog materijala u pomenutoj područnoj jedinici Uprave za nekretnine u Budvi, saopštio je danas Mijomir Pejović, poslanik Demokratske Crne Gore u Skupštini Crne Gore.

On je dodao da sva dosadašnja saznanja upućuju, da se nestanak arhive dogodio u periodu od 2005. do 2007.godine i konkretno se odnosi na dokumentaciju za poluostrvo Zavala, tačnije katastarske parcele 2928 i 3075, sve KO Budva.

"Nepobitno je utvrđeno da za navedene parcele ne postoje popisni listovi i rješenja Komisije sa izlaganja na javni uvid za navedene parcele, jer bi se na taj način utvrdilo kako su se "naslednici Anzulovića" Svetlana i Boris Čukvas uknjižili i kasnije sa Opštinom Buvda razmjenili "svoju" imovinu, za opštinsku zemlju u Bečićima preko 7000 m2 čime je počinjeno krivično djelo prisvajanje, prikrivanje i uništavanje arhivskog materijala velikog značaja iz člana 256 stav 2 sa ciljem sakrivanja bitnih činjenica o svojini na ovim parcelama. Samo iz ovog i iz posla sa "povraćajem zemljišta" pored Sajma, bračni par Čukvas je na nezakonit način postao bogatiji za šest miliona eura, a za isti toliki iznos opština Budva je oštećena. Sa toliko novca bismo danas imali novi Dom zdravlja i novu osnovnu školu u Bečićima", poručio je Pejović.

Bonus video: