Kaluđerović: Inovirani način daje rezultate

"U posljednjih 150 godina, Crna Gora je u prosjeku svakih 20 godina bila u ratu a znamo koliko je to iscrpljivalo i ljudske i materijalne resurse naše države"
0 komentar(a)
Nebojša Kaluđerović, Foto: Gov.me
Nebojša Kaluđerović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 14.04.2014. 18:03h

Kose se livade na Sinjavini.One manje porodice daju jednog ili dva kosača a one brojnije pet, šest, sedam kosača.Tako se livade pokose brže, sijeno su „ugrabi“ od kiše i svi budu zadovoljni. Tako vam je i sa sistemom kolektivne odbrane NATO-a u kojoj svaka članica, shodno svojim realnim mogućnostima, učestvuje ali bez obzira na strukturu i kapacitete učešća, svi ostvare zajednički cilj“, argumenatovao je Nebojša Kaluđerović, nacionalni koordinator za NATO Kolašincima potrebu da Crna Gora bude članica tog vojnog saveza.

Prema njegovim riječima, rast podrške javnosti ohrabruje da će se uspješno realizovati jedan od prioriteta spoljne politike Crne Gore. U oktobru prošle godine 35 odsto podrške a trenutno 46 odsto prihvata članstvo u Alijansi. Inovirani način koji se, kako je kazao Kaluđerović, primjenjujemo u posljednjih godinu dana,otvoreni dijalog i sa pristalicama i sa protivnicima i sa onim koji još nemaju stav o NATO integracijama, dali su značjane rezultate. Prema njegovim riječima, od 35 odsto podrške članstvu u NATO u oktobru prošle godine stiglo se do 46 odsto pristalica članstva u Alijansi.

"U posljednjih 150 godina, Crna Gora je u prosjeku svakih 20 godina bila u ratu a znamo koliko je to iscrpljivalo i ljudske i materijalne resurse naše države.Da nam je neko 1988. godine rekao da ćemo nakon toga živjeti u tri države, niko mu ne bi vjerovao.Sada živimo u najmanjoj ali svojoj državi koju moramo i da čuvamo i da razvijamo.Nema ni jedne države koja je ušla u NATO da je zabilježila ekonomski pad ili recesiju.Sve su podigle domete svojih ekonomija i kvalitet života društvene zajednice", kazao je nacionalni koordinator za NATO u Kolašinu.

Bonus video: