Pljevlja: DF odbio poziv SNP-a za zajednički nastup

U dopisu upućenom Demokratskom frontu SNP je naveo da je izborna pobjeda u ovom momentu važnija od bilo kakvog pojedinačnog ``odmjeravanja``
101 pregleda 7 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 14.04.2014. 18:34h

Nosilac liste Demokratskog fronta u Pljevljima Milan Lekić je rekao da će ta politička grupacija odbiti poziv SNP-a c 25. maja, nazivajući ga nekorektnim i licemjernim.

"SNP se prethodno umiješao u unutrašnje stvari NOVE, a sada nam sa nekolicinom naših bivših kolega nudi koaliciju. Ponuda Izvršnog odbora SNP Pjevalja da navodno zajednički nastupimo na predstojećim Izborima u Pjevljima skoro da je provokacija. Provokacija i to u minut do 12. DF nije pijaca pa da svakodnevno trgujemo i presipamo s tezge na tezgu”, rekao je Lekić.

On je rekao da će sa SNP-om formirati vlast nakon izbora ako oni to budu željeli i pozvao čelnike te partije da se javno izjasne da neće ulaziti koalicione aranžmane sa DPS-om, nakon izbora 25. maja.

Lekić je kazao da ispitivanja pokazuju da trenutno opozicija ima dvije hiljade glasova više od DPS-a.

"SNP se prethodno umiješao u unutrašnje stvari NOVE, a sada nam sa nekolicinom naših bivših kolega nudi koaliciju. Ponuda Izvršnog odbora SNP Pjevalja da navodno zajednički nastupimo na predstojećim Izborima u Pjevljima skoro da je provokacija"

U dopisu upućenom Demokratskom frontu SNP je naveo da je izborna pobjeda u ovom momentu važnija od bilo kakvog pojedinačnog "odmjeravanja" političkih snaga.

“Izvršni odbor SNP u susret izborima za odbornike Skupštine opštine koji su zakazani za 25. maj, donio jednoglasnu Odluku da izbornoj listi SNP nosilac bude dr Miloje Pupović. Politički stav predsjednika DF Miodraga Lekića da će DF na ovim izborima samostalno nastupiti u svim opštinama smo prihvatili kao realnu političku činjenicu koja obavezuje njegove konstituente –NSD i PzP, prije svih ostalih”, stoji u dopisu.

Konstatuje se da je u međuvremenu dio članova DF iz Pljevalja bezuslovno prihvatio njihovu odluku i izrazio želju da budu na zajedničkoj izbornoj listi, koju predvodi Pupović.

“Svoj stav motivišu, između ostalog sljedećim razlozima: Da se pruža realna mogućnost da Demokratska partija socijalista pobijedi na predstojećim lokalnim izborima “ukoliko naše partije nastupe samostalno”, da treba uvažiti činjenicu da su SNP, NSD i PzP koalicioni partneri, da su zajedno ostvarili izbornu pobjedu i uspješno vršili vlast, a zajednički koalicioni nastup daje veće šanse za uspjeh na lokalnim izborima. Zajednički politički protivnik Socijalističkoj narodnoj partiji, Novoj srpskoj demokratiji i Pokretu za promjene, Demokratska partija socijalista sa kojom potpisnici sporazuma neće praviti koaliciju ni u kom slučaju.

Izvršni odbor OO SNP-a Pljevlja na sjednici od 9. aprila jednoglasno je prihvatio ovakvu odluku odnosno ponudu dijela članova Demokratskog fronta i s tim u vezi, otvoreni smo za iskreni dijalog, ne dovodeći u pitanje programske principe i ideje pa vas pozivamo da na prestojećim lokalnim izborima nastupimo kao jedna izborna lista”, stoji u pismu koje je pljevaljski SNP uputio DF.

Bonus video: