Želite da radite za ANB? Pošaljite CV, evo koji su uslovi

Na sajtu postoji posebna stranica pod nazivom "Posao u ANB", na kojoj stoji da se radni odnos u Agenciji može zasnovati i bez javnog oglašavanja
3034 pregleda 35 komentar(a)
Agencija za nacionalnu bezbjednost, Foto: Arhiva "Vijesti"
Agencija za nacionalnu bezbjednost, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.04.2014. 07:50h

Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) saopštila je da je pokrenula novi sajt, dostupan na linku www.anb.gov.me

"Na sajtu možete naći informacije kroz koje ćete nas bolje upoznati, počevši od istorijata, kroz djelokrug rada, nadzor, strukturu zaposlenih, zakone i podzakonska akta kojima se uređuje rad Agencije, dokumentaciju koja nije klasifikovana i slično", navodi se u saopštenju.

ANB će, kako se navodi, pokušati da i na taj način građanima i zainteresovanoj javnosti što više približi "jednu veoma značajnu instituciju sistema u cilju stvaranja objektivne slike o onome što ona suštinski znači za dalji demokratski razvoj naše zemlje i za svakog njenog građanina ponaosob".

Na sajtu postoji posebna stranica pod nazivom "Posao u ANB", na kojoj stoji da se radni odnos u Agenciji može zasnovati i bez javnog oglašavanja.

Radna mjesta koja se popunjavaju bez javnog oglašavanja utvrđuju se, kako se precizira, aktom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji službeničkih mjesta u Agenciji.

Radni odnos u Agenciji može zasnovati osoba koja je, pored opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa u državnom organu, ispunjava i specifične uslove među kojima su i oni da kandidat nema državljanstvo druge države, da nije pravosnažno osuđivano za krivično djelo ali i "da ne postoji bezbjednosni rizik za zasnivanje radnog odnosa u Agenciji".

Procjena bezbjednosnog rizika tajna za kandidate

"Postojanje bezbjednosnog rizika utvrđuje se bezbjednosnom provjerom, koju vrši Agencija uz prethodnu saglasnost kandidata za zasnivanje radnog odnosa", daje na znanje ANB.

Navodi se da o postojanju bezbjednosnih rizika Agencija nije dužna da obavještava kandidate.

Jedan od uslova je i da je kandidat psihofizički sposoban, "ako je to neophodno za vršenje određenih poslova u skladu sa aktom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji".

"Ukoliko smatrate da bi znanjem i sposobnostima koje posjedujete mogli doprinijeti unapređenju rada ANB i zainteresovani ste za zasnivanje radnog odnosa u Agenciji, zahtjev sa biografijom (CV) možete poslati na e-mail kabinet@anb.me", navodi se u saopštenju.

Vučinić: Insistiramo na mladim i obrazovnim ljudima

Direktor ANB-a Boro Vučinić je u tekstu za novi portal Agencije kazao da je ta institucija, u sklopu reformi posebnu pažnju posvetiće razvoju ljudskih resursa, kao prioritetnom dijelu tog procesa te da razvoj ljudskih resursa "nije uvijek stvar same institucije, iako se u njoj sprovodi".

"Insistiraćemo na mladim i obrazovanim kadrovima, kao i na potpunoj depolitizaciji", poručio je Vučinić, podsjećajući da je prošle godine donijet novi Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji u ANB i to uz komparativna iskustva partnerskih službi zemalja članica NATO-a.

Bonus video: