Liberalna partija: Upitan legitimitet lokalnih izbora u Baru

Glavni odbor je, kako se dodaje, potvrdio izbor Jovana Rabrenovića i Nede Dabović u Predsjedništvo LP
6 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2014. 16:01h

Glavni odbor Liberalne partije (LP) dao je saglasnost na Odluke Opštinskih odbora te stranke u Podgorici i Gusinju da do kraja realizuju započete aktivnosti vezane za koalicione nastupe u tim gradovima.

Kako je saopšteno iz LP, u Podgorici je danas održana zajednička sjednica Glavnog odbora i Savjeta te partije na kojoj je analizirana aktuelna politička situacija u Crnoj Gori.

Na sjednici se, kako se navodi, raspravljalo o Odlukama Opštinskih odbora LP o načinu izlaska na lokalne izbore zakazane za 25. maj u većini crnogorskih opstina, kao i dvije gradske opštine Tuzi i Golubovci.

"Glavni odbor LP je dao saglasnost na Odluke Opštinskih odbora LP Podgorica i Gusinje da do kraja realizuju započete aktivnosti vezane za koalicione nastupe u ovim gradovima, a ovlastio Predsjedništvo LP da nakon donesenih Odluka Opštinskih odbora Bar, Bijelo Polje, Danilovgrad i Pljevlja o načinu izlaska na lokalne izbore, da konačnu saglasnost", kaže se u saopštenju.

Glavni odbor Liberalne partije je pozdravio održavanje Konferencije na visokom nivou o pridruživanju NATO savezu koja će se krajem maja ove godine održati u Crnoj Gori

Glavni odbor je, kako se dodaje, potvrdio izbor Jovana Rabrenovića i Nede Dabović u Predsjedništvo LP.

"Takođe, najviši partijski organ najoštrije osuđuje otimanje kancelarije, mobilijara i partijske dokumentacije Opštinskog odbora LP Bar od nelegitimne grupe birača i zahtijeva od Skupštine i Predsjednika Opštine Bar, kao i pravosudnih organa da poslije gotovo dva mjeseca omoguće LP ravnopravno učešće na predstojećim lokalnim izborima", navodi se u saopštenju te partije.

Prema njihovim riječima, već se postavlja pitanje legitimnosti lokalnih izbora u Baru ako se, kako su kazali, zna da je parlamentarnoj partiji na državnom i lokalnom nivou otet prostor i dokumentacija za rad u predvečerje izbora, "i prećutno dodijeljeno podobnoj grupici birača".

"Glavni odbor je pozdravio održavanje Konferencije na visokom nivou o pridruživanju NATO savezu koja će se krajem maja ove godine održati u Crnoj Gori u organizaciji Liberalne partije a pod kroviteljstvom evropske liberalne porodice", kazali su iz LP.

Iz te partije su podsjetili da je LP prije nekoliko mjeseci pokrenula prikupljanje potpisa za raspisivanje državnog referenduma u oblasti zaštite materinstva, odnosno mogućnosti da se zaposlenoj ženi koja rodi troje ili više đece sa najmanje petnaest godina staža opredijeli, ako to želi penzija, ili doživotna naknada.

"Glavni odbor LP je snažno podržao sličnu inicijativu Unije slobodnih sindikata koja je poslata svim poslanicima i poslaničkim klubovima Skupštine Crne Gore da se kroz dopunu Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti pokuša riješiti na brži način jedan od najvećih crnogorskih problema, ogroman pad nataliteta", naveli su iz te partije.

Bonus video: